dinsdag 18 juni 2019 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Yves Lampaert. Photo News

Wielrennen
Ronde van Frankrijk

Lampaert allicht niet naar Tour

De kans is zeer groot dat Yves Lampaert op 6 juli niet van start gaat in de Tour. De uittredende Belgische kampioen lijkt het kind van de rekening te worden van de weelde bij Deceuninck-Quick Step.

Met sprinter Elia Viviani, rittenkaper Julian Alaphilippe en klassementsrenner Enric Mas trekt manager Patrick Lefevere met drie kopmannen naar de Tour. Philippe Gilbert wordt wegkapitein, Michael Morkov en Maxi Richeze de lead-out voor Viviani. Dries Devenyns is mee op vraag van Mas. Hij zal zich in de vlakke etappes mogen sparen, zodat hij fris genoeg is in de bergritten.
Blijft er nog één plek vrij, waarvoor Yves Lampaert en Kasper Asgreen de voornaamste kandidaten zijn. Die achtste man krijgt een uiterst dienende rol dus, en daarvoor staat Lampaert niet te springen. Asgreen daarentegen reed nog nooit de Tour en lijkt zo’n rol wél genegen. De Deen verkeert in topconditie en zou - meer nog dan Lampaert - van goudwaarde zijn in de ploegentijdrit.

In plaats van de Tour zou Lampaert kiezen voor de Vuelta, waarin hij de sprintloods wordt van Fabio Jakobsen en zich zal voorbereiden op zijn eerste WK op de weg. (bvc/hc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws