Amerikaanse Senaat blokkeert afzettingsprocedure tegen minister Mayorkas

Alejandro Mayorkas© AP

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas is woensdag ontsnapt aan een afzettingsprocedure die tegen hem was gestart door de Republikeinen. Die beschuldigen hem ervan beschuldigen een migratiecrisis te hebben veroorzaakt aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

Bron: BELGA

Het duurde slechts een paar uur voordat de Senaat, waar de Democraten in de meerderheid zijn, oordeelde dat de zaak tegen de Amerikaanse ambtenaar ongegrond was. In het Huis van Afgevaardigden was de Republikeinse meerderheid in februari een procedure tot afzetting begonnen.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen is immigratie naar voren gekomen als een van de belangrijkste onderwerpen in de campagne waarin de Democratische president Joe Biden het opneemt tegen de voormalige Republikeinse president Donald Trump.

Conservatieven beschuldigen de minister, Alejandro Mayorkas, ervan de zuidgrens van de Verenigde Staten in een zeef te hebben veranderd. Daarom zijn ze een afzettingsprocedure tegen hem gestart. Maar de kleine Democratische meerderheid in de Senaat zette een punt achter die procedure.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen