Tijdens het event leggen de leerlingen een parcours met hindernissen af.© rr

Allereerste Swim&Run is een succes: “Gemiddelde tijd van de klas telt, niet de individuele scores”

Lier -

Vrijdag konden de leerlingen van drie Lierse scholen hun conditie testen tijdens de eerste editie van Swim&Run, georganiseerd door de Lierse sportdienst in samenwerking met Lago Lier.

Hélène Baccaert

Tijdens het evenement leggen de leerlingen eerst een loopparcours met hindernissen af, hierna zwemmen ze zes baantjes in het zwembad. Na aankomst wordt hun tijd opgenomen en supporteren ze verder voor hun klasgenoten.

Van zodra heel de klas is aangekomen, wordt de klas beloond met een halfuurtje vrij zwemmen in het recreatiegedeelte van het zwembad. Na afloop krijgt iedereen een goodiebag. De klas met de beste gemiddelde tijd krijgt nog een extra beloning: een namiddag vol zwemplezier.

Tweehonderd deelnemers

“Voor deze eerste editie van Swim&Run kunnen we rekenen op tweehonderd deelnemers uit drie Lierse scholen: het Vrij Technisch Instituut Lier, Anton Bergmann en de Sint Ursula Middenschool. De eerste groep is van start gegaan om 8.40 uur, de laatste groep zal finishen rond 11 uur. Het is een goed gevulde voormiddag en een goede test voor een mogelijk volgende en grotere editie volgend schooljaar”, zegt Evi De Herdt, centrummanager van Lago enthousiast.

“Alles is heel goed verlopen, ondanks het natte weer. Ook de leerlingen waren enthousiast. Het draait natuurlijk om het stimuleren van beweging. Daarnaast is het een uitdaging voor de scholen om een doel te hebben gedurende het hele schooljaar tijdens de lessen lichamelijke opvoeding.”

Na het hindernissenparcours zwemmen de leerlingen baantjes in het zwembad.© Hélène Baccaert

Groepsgevoel

Tibo Abel, stagiaire bij de sportdienst van de stad Lier en student sportmarketing, is één van de mede-organisatoren. Hij is tevreden met het verloop van de voormiddag ondanks het gure weer. “Om de triatlonervaring zo echt mogelijk te maken, wordt in de mate van het mogelijke gebruikgemaakt van een startboog, wisselzone, tijdsregistratie, …”, legt hij uit.

“Van februari tot mei doe ik stage bij de sportdienst van de stad Lier. De Swim&Run was mijn groot project binnen de sportdienst. In samenwerking met het zwembad Lago Lier heb ik het volledig uitgewerkt. Het draait niet alleen om bewegen, maar ook om het groepsgevoel. Daarom koos ik bewust voor de gemiddelde beste tijd van de hele klas en niet voor de individuele scores van de leerlingen.”

Het event draait om het stimuleren van beweging.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners