© Serge Minten

Handbal Play-offs vrouwen eerste nationale

Sint-Truiden voor de vijfde keer kampioen van België

Sint-Truiden -

Sint-Truiden heeft voor het tweede jaar op rij de dubbel te pakken. Voor de Limburgse club, die ook al vijf keer de beker van België won, nu ook al de vijfde Belgische titel in de clubgeschiedenis.

De opdracht tegen Eupen was duidelijk. Er moest minimum een gelijkspel behaald worden om de trofee in de wacht te slepen. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Hubo Handbal stond er tegen Eupen bij Sint-Truiden een team op het veld. De Limburgers stonden scherp en geconcentreerd te verdedigen en keepster Van Nieuwenbergh stopte de nodige ballen. In aanval kon Sint-Truiden rekenen op een uitstekende Marteleur. De spelverdeelster heerste, verdeelde en scoorde bovendien aan de lopende band. Ghijsens en Van Praet zorgden voor assitentie. Eupen, dat het moest hebben van Clermont en Beckers, kon tien minuten het wagonnetje aanhangen maar zag Sint-Truiden dan stilaan weglopen. Het overwicht van de Limburgers in het tweede kwartier vertaalde zich in een voorsprong van vijf doelpunten, 16-11.

Marteleur opende de debatten in de tweede helft met drie doelpunten en één assist. Haar schaduwen was de resterende optie voor de coach van Eupen. Sint-Truiden boette aan scorend vermogen in maar de bezoeksters zetten daar te weinig power tegenover om de Limburgse meisjes pijn te doen. Sint-Truiden zag de voorsprong in het tweede kwartier nog even slinken maar Schepkens en Ghijsens brachten het schip uiteindelijk naar een veilige haven, 31-25.

SINT-TRUIDEN: Ghijsens 6, L. Putzeys, F. Putzeys, Fidalgo 2, Marteleur 12, Lamotte, Boiten 2, Hermans, Van Praet 2, Van Nieuwenbergh, Mathijs, Haegemans, Scheldeman, 2 Macours, Schepkens 5.

EUPEN: Kriescher 4, Stadler, Clermont 9, Vautmans, Matzaris 3, Willems, Buttau 1, Maes, Beckers 3, Dattolico 2, Rouselle, Nüchtern 1, Pohen, Michel, Le Brigand 1, Pötgen.