Oumaima Zasraoui begon zaterdag aan een nieuw avontuur. Na een atelier thuis, heeft ze nu een winkel.© Sarah Van den Elsken

Chocolatier Oumi’z opent op Statielei: “Onze chocoladen tajine met Marokkaanse kruiden is uniek”

Mortsel -

Een nieuwe dag, een nieuw zaakje op de Mortselse Statielei, zo lijkt het wel. Zaterdag opende Oumi’z, een chocoladezaak met een meer dan Marokkaans tintje. “Mijn specialiteit zijn tajines in chocolade met Arabische specerijen”, vertelt zaakvoerster Oumaima Zasraoui.

Wat ooit begon als een chocolade-atelier thuis, gaat vanaf zaterdag verder als een fysieke winkel. Op de drukke Mortselse winkelas, dan nog wel. “Ik ben al jaren met chocolade bezig”, zegt Oumaima Zasraoui. “Vroeger werkte ik op bestelling, nu kunnen de mensen mijn creaties zelf in de zaak komen ontdekken. Alles wat ik maak, komt voort uit mijn passie en liefde voor het vak.”

LEES OOK. Vers Markt Plein in Statielei is er voor wie van typisch Turks én oer-Belgisch eten houdt

De specialiteit van Oumaima – roepnaam Oumi, vandaar de naam van de zaak – zijn chocoladen tajines. “Dat zijn kleine pralines, gevuld met Arabische specerijen”, vertelt ze. “Zo hebben we er met ras el hanout, met kaneel, met oranjebloesem en amandelen,... Ik wil graag voor wat vernieuwing in het wereldje zorgen. Door deze ongewone kruiden te gebruiken, krijg je allemaal nieuwe en verschillende smaken. Naast de kleine chocoladen tajines, vind je bij Oumi’z ook nog andere pralines.”

Mini-tajines, vol Arabische specerijen.© Sarah Van den Elsken

Zaterdag opende Oumi’z de deuren op de Statielei 26, in gaanderij Vapole. Eerder deze week opende op de Statielei ook Vers Markt Plein, een Turkse supermarkt met ook een ruim assortiment aan Belgische producten. (jaba)

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

© Sarah Van den Elsken

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER