© BELGA

Tadej Pogacar kent zijn ploegmaats voor Luik-Bastenaken-Luik en kijkt uit naar terugkeer: “Vorm is goed”

UAE Team Emirates heeft zijn selectie voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag klaar. In de ploeg rond topfavoriet Tadej Pogacar ontbreken de Spanjaard Juan Ayuso en de Amerikaan Brandon McNulty. Pogacar zelf kijkt uit naar zijn terugkeer in koers: “Luik is een van mijn favoriete wedstrijden.”

Bron: BELGA

De Sloveen Pogacar wordt in ‘La Doyenne’ omringd door zijn landgenoot Domen Novak, de Portugees Joao Almeida, de Nederlander Sjoerd Bax, de Nieuw-Zeelander Finn Fisher-Black, de Zwitser Marc Hirschi en de Italiaan Diego Ulissi. Ayuso en McNulty, die wel de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl hebben afgewerkt, staan gepland voor de Ronde van Romandië van volgende week.

Luik-Bastenaken-Luik wordt de eerste wedstrijd voor Pogacar sinds zijn dominante Ronde van Catalonië, die eindigde op 24 maart. Nadien trok de Sloveen op hoogtestage in de voorbereiding op de Giro. Daarna keerde hij nog even terug naar zijn tweede thuis, Monaco.

“De vorm is goed, ik denk dat ik het goed kan doen. Ik kijk ernaar uit om weer een nummer op te spelden”, blikte Pogacar vooruit. “Luik is een van mijn favoriete wedstrijden, en ook een van de lastigste. Het is altijd mooi om daar terug te keren.”

Pogacar won ‘Liège’ in 2021, maar viel vorig jaar vroeg in de koers letterlijk uit.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer