Fans Johnny Hallyday woedend na “ziekelijke” cover Charlie Hebdo

Eens te meer verdeelt het satirisch blad Charlie Hebdo de Franse natie. De cover van deze week drijft de spot met de kanker van Johnny Hallyday (74). “Ziekelijke cover”, reageren woedende fans.

pom

© REUTERS

“Johnny laat de rock laten vallen en is overgestapt naar electro”, staat boven een tekening van Johnny Hallyday. Zijn neus, mond en oren zijn met tubes verbonden aan medische apparaten. Een verwijzing naar de kankerbehandeling van Johnny Hallyday.

In maart dit jaar maakte de zanger bekend dat hij aan longkanker lijdt. Deze maand is hij in het Parijse ziekenhuis Georges Bizet opgenomen met zware ademhalingsstoornissen.

Meest debiele cover ooit

Op sociale media halen de fans van Johnny Hallyday zwaar uit naar de Charlie Hebdo-cover. “Hoe durven jullie? De spot drijven met een stervende mens”, schrijven ze. En: “Dit is de meest debiele cover ooit”. Anderen verwijten Charlie Hebdo van “De meest slechte smaak” of noemen de nieuwe cover “de slechtste die jullie ooit hebben gemaakt. Jullie niveau blijft maar zakken”. Anderen zijn kort: “Van Johnny blijf je af. Okay?”

Al lang schietschijf

Het is lang niet de eerste keer dat Johnny Hallyday de cover haalt van Charlie Hebdo. Het blad dreef in het verleden al de spot met de fiscale vlucht van Hallyday (hij wilde Belg worden). Ook zijn vele facelifts en zijn foute politieke overtuiging moesten eraan geloven. Johnny zit politiek in het rechtse kamp, terwijl Charlie Hebdo zich ferm links positioneert.

Opgetreden na de aanslag

Op 7 januari 2015 kwamen bij een terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo twaalf mensen, onder wie de hoofdredacteur, om. Meteen stak een golf van Je Suis Charlie-solidariteit op.

Een paar dagen later traden de grote Franse sterren als steunbetoging op, aan de Parijse Place de la République. Johnny Hallyday was daar toen ook bij. Een beetje tot ongenoegen van de overlevende striptekenaars. “Onze vermoorde collega’s zouden zich geschaamd hebben”, zei tekenaar Riss na het optreden van Johnny Hallyday. Riss is de man die deze week de “ziekelijk” Hallyday-cover maakte.

“Que je t’aime”, Johnny’s grootste hit (lees verder onder de video)

Halve Belg

Johnny Hallyday is de zoon van een Franse moeder en een Belgische vader. Kort na zijn geboorte gingen zijn niet gehuwde ouders uit elkaar. Hallyday werd rocker en heeft 100 miljoen platen verkocht. “Que je t’aime” is zijn bekendste hit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen