Vrouw ontwaakt na maanden uit coma en krijgt te horen dat haar vier kinderen omkwamen in brand

© Police Handout

Meer dan vier maanden lag ze in coma na een brandstichting in haar huis in het Engelse Walkden. Nu is Michelle Pearson (36) eindelijk ontwaakt. Maar de politie moest haar meteen vreselijk nieuws melden: haar vier jonge kinderen hadden de brand niet overleefd.

nadb

De hulpdiensten kregen op 11 december 2017 rond 5 uur ’s ochtends een melding van een zware brand in een gezinswoning in Walkden. Een duidelijk geval van brandstichting. De buren hadden zelfs nog een aantal jongeren zien weglopen om het vuur van op afstand te zien woeden.

Voor de vier jonge kinderen in het huis kwam alle hulp te laat. Demi (15), Brandon (8), Lacie (7) en Lia (3) overleefden het niet. Hun moeder Michelle (36) werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar lag ze ongeveer vier maanden in coma.

Volgens de politie ontwaakte ze een aantal weken geleden en kan ze nu voor het eerst weer samenhangend spreken. Ze bevindt zich nog op de afdeling Intensieve Zorgen, maar maakt duidelijke vooruitgang. Ze kan intussen ook weer eten en drinken.

De onderzoekers moesten haar daarom woensdag het vreselijke nieuws vertellen. Michelle kreeg voor het eerst te horen dat haar vier kinderen omkwamen in hun brandende huis.

Komende maandag moeten de verdachten, drie twintigers, voor de rechtbank verschijnen. Zij worden beschuldigd van opzettelijke brandstichting en viervoudige moord. Zelf ontkennen ze alle betrokkenheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen