Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Goedkope" overuren in de horeca mogen behouden blijven

De maatregel waardoor werknemers in horecazaken tot 360 overuren extra kunnen presteren zonder fiscale of sociale bijdragen, blijft overeind. De vakbonden waren tegen de regeling naar het Grondwettelijk Hof gestapt, maar dat heeft de bezwaren van tafel geveegd.

10 reacties

  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Gustaaf, in verband met dit artikel zit je op het foute spoor. Het gaat hier om eigen werknemers die overuren maken maar deze enkle betaald krijgen. De enige die er voordeel bij doet is de restauranthouder want die betaald geen RSZ of belastingen op de overuren.
  • gustaaf guldentops

    6 jaar geleden
    aan sommige mensen kunt je niet aan uit,als zij 45 jaar zijn zagen zij;was ik al maar op pensioen als hun wergever vraagt om overuren te doen lopen zij naar de vakbond,als zij dan op pensioen kunnen gaan zij bijverdienen,wie kan er nog volgen.
  • gustaaf guldentops

    6 jaar geleden
    altijd maar zagen en klagen,je moet een keer zien met welke auto's deze mensen rijden en waar zij op verlof gaan,het zijn zij die het meest zwart geld hebben,en wat doet de regering en de fiscus zij pamperen verder door om de paar jaar een regularisatie cadeau te doen en zo komen zij er weer goedkoop van af.maar dat is logisch want de politici zijn zo corrupt als vonk.stem vb en er zal veel ten goedekomen want zij hebbe schrik van het VB.
  • Patrick Braekeveldt

    6 jaar geleden
    Kunnen ze nu ook nog een bijkomende BTW verlaging eisen die ze net als de vorige integraal in hun zak draaien ,hun prijzen nog wat verhogen en afschaffen van de witte kassa .
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Spijtig dat het grondwettelijk hof wereldvreemd is, of hoe ze leven van ons belastingsgeld maar er neits voor over hebben om de kas die hun loon betaald te onderhouden. Dit is gewoon het ondergraven van de sociale zekerheid ipv ze te versterken. Wat is de volgende zet van NVA, prive verzekeren? Denk maar neit dat ze zo goedkoop is.