© SVDS

Caroline Gennez opnieuw lijsttrekker ‘Sp.a – Jij maakt Mechelen’

‘Sp.a – Jij maakt Mechelen’ stelde vanmiddag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor. Caroline Gennez wordt lijsttrekker, gevolgd door lokaal voorzitter Thijs Verbeurgt. Oud-schepen Karel Geys is lijstduwer.

Stijn Van de Sande

‘Sp.a – Jij maakt Mechelen’ trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een gevarieerde lijst van nieuw politiek talent en ervaring. Caroline Gennez is opnieuw lijsttrekker. Zij wordt gevolgd door Thijs Verbeurgt, die sinds kort voorzitter is van sp.a Mechelen. Op plaats drie staat dokter en uittredend gemeenteraadslid Farid Bennasser.

De top-5 wordt vervolledigd door OCMW-raadsleden Sophie Bollen en Indrani Muyldermans. Op plaats zes staat Sander Demeester, ex-voorzitter van de Jeugdraad. Verder krijgen ook Karla Celis en Sofie Vereyken van de Empty Shop en Joris De Groote, bekend van het pannenkoekenhuisje in Tivoli, een plek bij de eerste tien.

© SVDS

Jongste kandidaat is 19

Oud-schepen Karel Geys is lijstduwer. Net voor hem staat Rita Janssens. Een andere bekende naam op de lijst is die van zanger-muzikant Patrick Riguelle. Ook Edwin Korver, bekend als Ed van dj-duo ‘En en Kim’ staat op de lijst. Seppe Vriens is met zijn 19 jaar de jongste kandidaat, de 76-jarige Bob Velleman is de oudste. In totaal staan er maar liefst 28 mensen op de lijst die nooit eerder deelnamen aan verkiezingen.

Weerspiegeling van Mechelse samenleving

“Met een groep van dromers die doen en doeners die dromen, gaan wij voluit voor een stad die zorg draagt voor haar inwoners die betaalbaar is voor alle Mechelaars, die leeft en leefbaar blijft”, zegt Caroline Gennez. “Ik ben bijzonder verheugd om met deze gemotiveerde groep naar de kiezer te kunnen trekken. Onze lijst is een weerspiegeling van de Mechelse samenleving en het zijn stuk voor stuk mensen die dagelijks tonen waar wij voor staan en waar wij met de stad naar toe willen.”

Bij de vorige verkiezingen haalde sp.a 18 procent en was daarmee de derde grootste partij in Mechelen. Dit najaar willen de socialisten minstens even goed doen. “Maar we pinnen ons niet vast op een bepaald percentage. Het is ons doel om mee te werken aan een progressief beleid in Mechelen.”