Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting door tieners, jongste verdachte was amper 11 jaar

Het parket voert een onderzoek naar een groepsverkrachting van een 14-jarig meisje in een bosje in Kortrijk. Een tiental jonge verdachten – sommigen amper tussen de 11 en 16 jaar oud – is opgepakt en onder toezicht van een jeugdrechter geplaatst.

Marc Klifman en Tommy Huyghebaert

De Scheutistenlaan in Kortrijk. Op het einde van de straat staan er garages en is het zicht onttrokken van de woningen in de buurt. Dezelfde straat geeft uit op een bosje – ook wel het Kabouterbos genoemd – dat overdag vooral als mountainbikepiste wordt gebruikt.

Maar in datzelfde bosje vonden in de paasvakantie vreselijke feiten plaats. Een 14-jarig meisje zou er mee naartoe genomen zijn door haar vriendje. Eenmaal ter plaatse is ze het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Volgens goedgeplaatste bronnen was haar vriendje een type ‘loverboy’, die het meisje door zijn vrienden opzettelijk liet misbruiken.

Meerdere bronnen spreken over “verwerpelijk gedrag” en “wraakroepende feiten”. Met jonge daders die een “compleet gebrek aan normbesef vertonen”. (Lees verder onder de foto)

De straat in Kortrijk waar het bosje aan grenst.© VDB

Het meisje zou minstens twee dagen naar het bosje gelokt zijn, waar ze slachtoffer werd van zedenfeiten. Het onderzoek werd de voorbije weken in alle luwte gevoerd. Maar het West-Vlaamse parket bevestigt de groepsverkrachting aan het Nieuwsblad. “De daders zijn opgepakt en staan onder toezicht van de jeugdrechter”, klinkt het. “De jeugdrechter heeft de nodige jeugdbeschermingsmaatregelen genomen, waaronder het plaatsen in gemeenschapsinstellingen. Het onderzoek loopt momenteel nog volop.”

“De daders zijn opgepakt en staan onder toezicht van de jeugdrechter”

Parket West-Vlaanderen

Zeer opmerkelijk is de leeftijd van de jonge verdachten en de grootte van de groep. Allemaal zijn het minderjarigen, maar volgens onze informatie waren ze met een tiental. Allemaal tieners van amper twaalf tot zestien jaar oud. Hoe de feiten precies aan het licht kwamen, is voorlopig niet duidelijk. Maar alle betrokkenen zijn dus wel geïdentificeerd en ondertussen ook opgepakt. Elk van de minderjarige verdachten krijgt van de jeugdrechter een persoonlijk traject opgelegd. Of ze allemaal evenveel schuld treffen, en meededen aan de verkrachting, is niet duidelijk. Ook dat zal deel uitmaken van verder politieonderzoek. (Lees verder onder de foto)

Volgens bronnen gaat het om “verwerpelijke feiten”.© VDB

Feit is dus dat het om een bijzonder ernstig incident gaat. Het slachtoffer zou volgens onze informatie opgevangen worden en gepaste begeleiding krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen