Meer details bekend over schietincident waarbij Franse zanger Kendji Girac gewond raakte: schot werd afgevuurd in zijn caravan op moment dat hij alleen was

© AFP

Het lijkt er steeds meer op dat de Franse zanger Kendji Girac (27) alleen was op het moment dat hij levensgevaarlijk gewond raakte door een pistoolschot. De eerste bevindingen van het onderzoek wijzen erop dat het schot in zijn caravan gelost werd, waar de man dus alleen geweest zou zijn.

gjs

De 27-jarige zanger werd maandagochtend rond 5.30 uur door een kogel geraakt in de borstkas. Die had vervolgens via de rug zijn lichaam weer verlaten. Girac was enkele uren in levensgevaar, maar stelt het intussen al beter. Volgens familieleden, net als hij uit de Roma-gemeenschap en wonend op een camping, ging het om een ongeval en had Girac het schot zelf gelost. Dat zou de zanger zelf ook verkondigd hebben na de feiten: hij zou onhandig geweest zijn met een vuurwapen dat hij net gekocht had.

Alleen met vriendin

De eerste bevindingen van het onderzoek zetten die piste kracht bij. Dat heeft de officier van justitie in Mont-de-Marsan, Olivier Janson, bevestigd aan Le Parisien. De kogel zou immers afgevuurd zijn binnenin de caravan van de zanger. Daar was hij op dat moment alleen met zijn vriendin. Bronnen van Franse media melden dat Girac op het moment van de feiten onder invloed van alcohol was na een feestje en dat hij ruzie had gemaakt met zijn partner. Die zou hem gevraagd hebben om alleen naar muziek te gaan luisteren, elders in de woonwagen. Daar zou het schot gelost zijn.

Bronnen melden dat Girac op het moment van de feiten onder invloed van alcohol was na een feestje en dat hij ruzie had gemaakt met zijn partner

De politie onderzoekt de zaak toch nog verder, om elke andere piste te kunnen uitsluiten. De komende uren worden bijkomende onderzoeksresultaten verwacht, onder meer van de stalen die moeten uitwijzen of er kruitsporen aanwezig waren op de handen van zijn partner. Zo kan ook die piste al dan niet uitgesloten worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen