De bewoners van de Notelaar voor de ingang van het festival.© Marc Peeters

Bewoners woonzorgcentrum De Notelaar eerste gasten op festival Gladiolen: “We nemen een kijkje in de grote tenten”

Olen -

Het dorpscentrum van Onze-Lieve-Vrouw Olen is dit weekend opnieuw het decor voor het festival Gladiolen. De eerste bezoekers - weliswaar lang voor de toegangscontrole van start ging - waren de bewoners van het woonzorgcentrum De Notelaar. Het gaat om een jaarlijkse afspraak.

Marc Peeters

De delegatie bestond uit een zeventigtal mensen: 35 bewoners en evenveel vrijwilligers om de rolstoelen te duwen. “We geven onze buren van het woonzorgcentrum graag een rondleiding op het festivalterrein”, weet de Gladiool die de rol van gids kreeg toebedeeld.

“We betreden het terrein via de grote toegangspoort en nemen een kijkje in de grote tenten. Al nemen we de groep ook even mee achter de schermen. Zo lopen we langs de wasstraat waar de 85.000 drankbekers die we ter beschikking hebben, worden gewassen om ze wat later opnieuw te kunnen gebruiken. Dat maakt toch wel wat indruk.”

De bewoners en vrijwilligers van De Notelaar zijn ook een beetje medeorganisator van het evenement. “We beschikken over honderden vrijwilligers die de meest uiteenlopende taken uitvoeren. De medewerkers krijgen allemaal een T-shirt. De mensen van de Notelaar staan mee in voor het verdelen van die T-shirts.”

Boomschors voorkomt modder op de festivalweide.© Marc Peeters

Tenten om te schuilen

Dat heeft dan weer te maken met de 350 kuub boomschors die donderdagavond nog in allerijl over grote delen van de festivalweide werd verspreid. “De regen van donderdag heeft ons terrein geen goed gedaan”, weet woordvoerder Kristof Geens. “De weide lag er drassig bij en er stonden ook plassen. Met de aanleg van een laag boomschors is dat probleem voor een groot stuk opgevangen. Toch is het aangewezen om niet met je nieuwe witte schoenen naar Gladiolen te komen.”

“De weide lag er drassig bij en er stonden ook plassen. Met de aanleg van een laag boomschors is dat probleem voor een groot stuk opgevangen. Toch is het aangewezen om niet met je nieuwe witte schoenen naar Gladiolen te komen”

Kristof Geens

Woordvoerder Gladiolen

Het handige aan de boomschors is dat het een natuurlijk product betreft dat na het weekend niet zorgvuldig moet opgeruimd worden, maar in de bodem mag geploegd worden. Aangezien er nog meer regen wordt verwacht, zijn er op het festivalterrein nog enkele bijkomende tenten geplaatst waar bezoekers kunnen gaan schuilen.

Herbruikbare bekers

“Op het festival schenken we trouwens alles in herbruikbare bekers”, zegt Geens. “Geen gedoe met jetons of waarborg, dus. In ruil vragen we om geen bekers op de grond te gooien, maar terug te brengen naar de toog of in een van de witte bakken te droppen. Zeker met dit natte weer kan een beker op de grond voor ongelukken zorgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners