Direct naar artikelinhoud
Festival

Nieuwe namen voor Sonic City: Poliça en Let’s Eat Grandma

Let's Eat Grandma is één van de namen die het festival Sonic City aankondigde.Beeld Damon De Backer

Terwijl de festivalzomer in volle gang is, denkt de Kortrijkse concertorganisator Wilde Westen al aan het najaar. Opvallend aan de nieuwe namen voor Sonic City, gecureerd door gitaarkoningin Courtney Barnett: 95 procent is vrouw.

Sonic City-festival treedt voor zijn elfde editie naar buiten onder het motto The Future Is Female. Dat blijkt weer uit de namen op het verlanglijstje van Courtney Barnett die vandaag worden bekendgemaakt. 

Spelen op 10 en 11 november in Kortrijk: Poliça (met de intrigerende Channy Leaneagh), Laura Jean (orkestrale folk uit Australië), Nilüfer Yanya (die met haar gitaarsoul een goede beurt maakte op Best Kept Secret), Hilary Woods (ex-bassiste bij JJ72), Hachiku (slaapkamerpop op Barnetts eigen label), Goat Girl (uit de voorhoede van de Londense gitaarscene) en Let’s Eat Grandma (op Best Kept Secret bleken ze een “waanzinnige Tindermatch van angst en nieuwsgierigheid”).

Er komt ook nog één man: de Amerikaans folkvagebond Ryley Walker, die net op Cactus stond. Twee derde van de affiche is nu gevuld. Eerder werden al onder meer Snail Mail en Eleanor Friedberger bekendgemaakt. Het laatste deel namen – waaronder ook een aantal mannen, zo belooft de organisatie – volgt na de zomer.