Magische turnshow en aangepaste 'Hallelujah' op accordeon in afgeladen sporthal

"Er was eens…". Zo begint de turnshow die het verhaal brengt van een eenzame professor. Hij is ziek en gaat op zoek naar de ingrediënten voor een medicijn die hem weer blij en gelukkig kunnen maken. Op zijn tocht ontmoet hij heel wat nieuwe mensen. Die ontmoetingen blijken het beste medicijn dat hij kon wensen.

Margo Tilborghs

Tot twee keer toe zat de sporthal van Gitok in Kalmthout afgeladen vol met ouders, familie en sympathisanten van de turners, nieuwsgierig naar wat de show dit jaar brengen zou. Ze werden in geen geval ontgoocheld want alle registers werden opengetrokken om van het 55-jarig bestaan van Crescendo een geweldig spektakel te maken.

Kabouters, elfjes, zeemeerminnen, piraten, Peter pan, dansende waterlelies, toffe trollen, Avatar, Frozen en de Lord of the rings passeerden allemaal de revue, aangevuld met spectaculaire acts van de wedstrijdgroepen.

Samenwerking

De turnkring had verschillende verenigingen en mensen van Kalmthout samen gebracht om er iets moois en uniek van te maken. Crescendo danste, musiceerde en zong. Livemuziek werd gebracht door de Koninklijke Harmonie Vlijt & Eendracht en de zangeressen Josefien Derijkcke, Anaïs Simon en Ann-Sofie Moons. Hannes Brughmans kroop in de rol van kapitein Jack Sparrow en Christian Ysenbaert speelde de rol van een eenzame professor met de stem van Peter Cremers. Het verhaal werd geschreven door Erika Wouters, de muziek werd bewerkt door Peter Knockaert.

"Het idee om mensen en verenigingen samen te brengen is mooi", zegt Cynthia de Jong, verantwoordelijk voor de algemene organisatie. "Onze dank gaat dan ook in het bijzonder uit naar Cerys Meredith en Peter Knockaert. Zij hebben ervoor gezorgd dat alles in goede banen werd geleid. Maar ook de lesgevers, het bestuur, de technici van licht en geluid en iedereen voor en achter de schermen waren onmisbaar. Zonder hen was dit nooit gelukt."

Ivan Smeulders

Cynthia de Jong werd zondag zelf ook in de bloemetjes gezet. De Kalmthoutse accordeonist Ivan Smeulders bracht voor haar het nummer 'Lieve Cynthia', een aangepast nummer van 'Hallelujah' van Leonard Cohen. "Bedankt allemaal", zei een zichtbaar ontroerde Cynthia. "Een mooier cadeau konden jullie mij niet geven . Ik heb een pracht weekend gehad met een top afsluiter."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER