EPA
Volledig scherm
© EPA

Chaos op cryptomarkt compleet: bitcoin opnieuw in vrije val, andere munten crashen mee

Gisteren zakte de bitcoin voor het eerst sinds oktober 2017 onder de grens van 5.000 dollar, maar vanochtend tuimelde de digitale munt nog verder de dieperik in samen met de andere grote cryptomunten. Momenteel is de bitcoin zo’n 4.500 dollar (3.900 euro) waard, dat is minder dan een kwart van de recordwaarde van ongeveer 20.000 dollar die de munt eind 2017 bereikte. 

26 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Wat ik ervan begrijp is dat het voor de gewone miner, met een asic of grafische kaart, verleden tijd is om nog veel winst te maken. De "factories" zullen nog stevige winsten kunnen maken, maar de tijd dat je met 100 euro aan cryptomunten na een paar jaar miljonair kan worden, is voorbij. Hier en daar gaan er nog wat kruimels van de tafel vallen, maar de hype is over.
  • Satoshi Nakamoto

    5 jaar geleden
    Davy Baert de laatste btc zal pas in het jaar 2150 gemined worden. Vanaf dan worden miners vergoed met transactie kosten die zullen stijgen. BTC is here to stay !
  • Pieter Vandewoestyne

    5 jaar geleden
    @Davy Barrt, miners krijgen naast hun aandeel van de block reward, ook inkomsten van de transaction fees. Als alle bitcoins gemined zijn, wat we hoogstwaarschijnlijk niet meer gaan meemaken, want dat is maar in 2140, blijft de bitcoin dus gewoon bestaan en gaat het minen gewoon door.
  • Davy Baert

    5 jaar geleden
    Vroeg of laat gaat dit naar 0 als alle munten zijn gemijnd want wie gaat dan electriciteit verbruiken voor niets ?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een verkeerd advies om nu te kopen. Men moet nooit iets kopen dat daalt. Het is niet te voorzien wanneer een daling stopt. Men moet kopen als iets stijgt. En verkopen als het weer daalt.