EXPO ‘Landt !’

Tot en met zondag 19 november 2017 loopt in de Halle een tentoonstelling van kunstenaars die in hun gehele oeuvre het landschap als zeer persoonlijk gegeven of uitgangspunt hanteren en er tevens een hoogst eigen benadering en/of interpretatie van maken.

Marc Leysen

Greet Van Autgaerden, Jan Roos (NL), Fik Van Gestel, Dave Meyer (NL),Jan Radersma (NL), Piet Moerman, Frans Vercoutere, dominiq V.D. wall., Han Klinkhamer (NL) en Roel Goussey tonen hun werk in de Halle op de Markt in Geel.

De mens heeft zijn omgeving steeds in beeld willen brengen, om er vat op te krijgen, om te onthouden, om bij te houden, om zichzelf te positioneren, om de schoonheid ervan te fixeren en vast te leggen, of om weg te dromen. Hij maakt beelden om zijn vergankelijkheid, in prachtig tijdelijk licht badend, uit te beelden. Beelden makend om de heftige scheppingsdrang te beoefenen of tegelijk te temperen. Beelden waarin gedachten en gevoelens huizen, die stille bedenkingen formuleren en waarin emotie en gemoedstoestand wordt gestold, diepgewortelde herkenning wordt geprikkeld, associaties opgeroepen.

Sommigen kunstenaars behandelen het landschap eerder vanuit ’romantisch-nostal-gische’ of ideologische beweegredenen of scheppen een nieuwe wereld en hanteren eerder nieuwere ‘praktische’ landschapsvormen als kern van hun beeldtaal. Anderen zien het landschap als een grote speeltuin vol elementen om te schikken, te herschikken in een rijk plastisch spel of gebruiken het landschap als uitdrukkingsmiddel om een tijdsgeest weer te geven en een gevoel of ‘voorvoelen’ op te roepen. Nog andere registreren op eigenste wijze in beelden de recente veranderingen en de verschijningsvorm van dit, onder invloed van de mens, snel veranderende landschap.

De verschillen en diversiteit in aanpak en omgang met de verschijningsvorm van het landschap zijn legio …

Een groepsbezoek met vrienden, collega’s of familie kan op aanvraag. Een gidsbeurt van ca.1 uur kost € 30. Maximum 15 personen kunnen per gidsbeurt aansluiten. De toegangsprijs (€ 1) wordt afgerekend aan de balie van de Halle.

Heb je geen groep, dan kan je uiteraard ook nog inschrijven voor 'Kunst, koffie en koeken' , een 'gesmaakte' formule waarbij je na de rondleiding nog even kan nakaarten over wat je gezien en beleefd hebt, met een koffiekoek en een kopje koffie (of thee). Dit zijn de data:

donderdag 19/10/17 om 15 u,

zondag 22/10/2017 om 10 u,

donderdag 16/11/17 om 15 u

zondag 19/11/17 om 10 u

Vrije rondleidingen kan je zonder inschrijven volgen op : zondag 05, 12 en 19/11/17 om 14 u

Inkom €1

Catalogus beschikbaar.

Locatie: de Halle, Markt 1 – 2440 Geel

Openingsuren: op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 17 u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER