Stalvoc viert na de titel ook de bekerwinst.  Dick Demey

dames provinciaal
STalvoc Beverlo - Schovoc Beverst 3-0

Dames van Stalvoc steken de dubbel op zak

De dames A van Stalvoc Beverlo mochten de champagne gisteren nog eens laten knallen. Na de titel in eerste provinciale pakte Stal gisteren ook de provinciale Beker van Limburg. De equipe van Sigi Celis maakte in de finale komaf met reeksgenoot Schovoc Beverst. De sterk serverende Claes forceerde in set één het eerste kloofje: 11-6. Beverlo, sterk in blokverdediging en aanvallend solide, diepte die voorsprong vlot uit naar 25-15. In sets twee en drie kwam Schovoc veel krachtiger uit de hoek. Ook libero Vrijens speelde zich in de kijker met puik verdedigend werk in het achterveld. Telkens ging het gelijk op tot in moneytime. Vooral de eindfase van set drie bulkte van de spanning en lange balwisselingen. Schovoc-trainer Poosen inde een gele kaart voor protest na een vermeende toetsfout. Ondanks het tumult vocht Beverst zich naar een 22-24-voorsprong, maar enkele kleine foutjes gooiden roet in het eten. Met Deckers aan de opslag verzekerde Stalvoc zich uiteindelijk van de winst. Een verdiende overwinning, als was de 3-0-eindstand een hard verdict voor een kranig Beverst. (rkb)

Setstanden: 25-15, 25-23, 28-26.