criminaliteit

Nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout? Twee verdachten opgepakt, knalvuurwerk gevonden in achtergelaten tas

© BFM

In de Antwerpse deelgemeente Borgerhout is woensdagavond vermoedelijk een nieuwe aanslag verijdeld. De politie vond in een achtergelaten zak onder meer knalvuurwerk terug. Twee verdachten zijn gearresteerd, een Nederlandse wagen werd getakeld.

sare, jtp

De feiten in de onmiddellijke omgeving van de Kortrijkstraat en de Bijlstraat in Borgerhout speelden zich iets na 22 uur af. Buurtbewoners merkten een verdachte man in de straat op. Toen die doorhad dat hij in de gaten gehouden werd, sloeg de man op de vlucht. Hij liet daarbij een zak achter op straat.

De Antwerpse politie stelde een perimeter in op de hoek van beide straten. “Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijke lab kwamen ter plaatse en namen het verdachte pakket mee voor verder onderzoek”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

In die zak stak onder meer knalvuurwerk en benzine, de materialen die de voorbije dagen meermaals gebruikt werden om aanslagen te plegen. Maandagnacht ontploften dergelijke vuurwerkbommen in Borgerhout, Boom en Merksem. Dinsdagnacht ontplofte ook een vuurwerkbom aan de ouderlijke woning van drugscrimineel Omar G., in Merksem.

Nederlandse nummerplaten

Het heeft er momenteel dus alle schijn van dat er een nieuwe aanslag in de omgeving van Borgerhout is verijdeld. De Antwerpse politie kon woensdagavond meteen twee verdachten oppakken. Drie straten verderop liet de politie ook een wagen met Nederlandse nummerplaten takelen.

Welk doelwit de verdachten ditmaal voor ogen hadden, is nog niet helemaal duidelijk. De politie is een onderzoek gestart naar de precieze context en omstandigheden. Iets na middernacht werd de omgeving van de Kortrijkstraat opnieuw vrijgegeven.