Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Beledigende woorden gericht aan burgemeester in gespannen Naamse verkiezingscampagne

Op een zebrapad in de periferie van Namen werd door onbekenden een tag gespoten waarin de burgemeester van de stad, Maxime Prévot (cdH), voor hoerenjong wordt uitgescholden en waarin Hitler wordt verheerlijkt.Beeld Tweet L'Echo

Op een zebrapad in de periferie van Namen werd door onbekenden een tag gespoten waarin de burgemeester van de stad, Maxime Prévot (cdH), voor hoerenjong wordt uitgescholden en waarin Hitler wordt verheerlijkt. De burgemeester meldde dit zelf op zijn Facebookpagina. Aan het persagentschap Belga meldde hij dat hij geen klacht zal indienen.

"Leve Adolf, Prévot je bent een zoon van een dikke hoer" ("Vive Adolf, Prévot t'es un fils de grosse pute"), staat er op het zebrapad gespoten. "Het wordt echt steeds erbarmelijker", zo reageerde de burgemeester. Onder de hashtag #laBêtiseNeGagneraPas deed hij een oproep tot kalmte. De burgemeester voegde eraan toe: "STOP aan de escalatie van hatelijkheid en agressiviteit". 

Een klacht indienen zou volgens burgemeester Prévot niet helpen "diegenen terug te vinden die dit gedaan hebben, en de politie heeft wel wat beters te doen".

Gespannen verkiezingscampagne

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen verloopt erg gespannen in de hoofdstad van Wallonië. Half augustus werd de lijsttrekker van cdH al met saus overgoten op een brocante. Vorige week was de zetel van de partij MR in Namen het mikpunt van vandalisme. Ex-burgemeester Jean-Louis Close werd begin september op straat aangevallen.