iStock
Volledig scherm
© iStock

Vakantie vieren in Nieuw-Zeeland? Eerst paswoorden van elektronische apparaten met douane delen

Vorige week is in Nieuw-Zeeland een nieuwe wet in voege getreden die toch wel opzien baart. Wil je het land betreden, dan moet je voortaan bereid zijn om desgevraagd je toegangscode en paswoorden van je elektronische bagage met de douane te delen. Wie weigert, riskeert vervolging en een fikse boete die kan oplopen tot 5.000 Nieuw-Zeelandse dollar of omgerekend 2.825 euro.

7 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Je zet al die persoonlijke gegevens tijdelijk op zo een mini SD kaartje. Die past zelfs in een holle tand. Dan heb je nog partities die je tijdelijk onzichtbaar kan maken. Gecomprimeerde mappen die je kunt versleutelen en een andere extensie of achternaam kunt geven. Benieuwd of die douaniers die miljoenen bestanden één voor één daarop gaan controleren. En de beste oplossing is je eigen NAS cloud opslag thuis die je via het web in het buitenland kan benaderen. Een zinloze maatregel dus.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Wat een flut regel. Ongezien documenten binnensmokkelen in Nieuw-Zeeland ? Digitaal dan nogwel ? Dat kan mijn 8 jarige zoon fixen.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk, mogen van mij steeds in men persoonlijke dingen kijken. Als je niets te verbergen hebt moet je geen schrik hebben.
  • Hubert Wouters

    5 jaar geleden
    Veel tamtam om niets. Men kan je nu al volgen wanneer je je smartphone aanzet op gebruikt. Uw mails worden minstens één jaar bewaard en men kan nu al nagaan waar naartoe en met wie je hebt getelefoneerd. Er is dus niks te vrezen wanneer men normale mails verzendt of normale telefoongesprekken voert. En vooral geen privézaken en foto's via sociale media verspreidt.
  • Mike De Coster

    5 jaar geleden
    Wat kan mij dat schelen dat mensen die ik niet ken door mijn persoonlijke dingen neust. Zo lang ze geen gegevens stelen doen ze maar wat ze willen. Heb niks te verbergen. Besides, ze doen dit enkel indien nodig. Ze gaan dit niet standaard aan alle reizigerd vragen.