© c

Ronaldo versus Neymar is topaffiche in Champions League, Hazard kan zich tonen in Camp Nou

Real Madrid - Paris Saint-Germain is de absolute topaffiche in de 1/8e finales van de Champions League. Cristiano Ronaldo en Neymar kijken elkaar na de winterstop in de ogen voor een plaatsje bij de laatste acht. De Chelsea-Belgen moeten het opnemen tegen Barcelona in de 1/8e finales, terwijl Tottenham werd uitgeloot tegen Juventus. De heenwedstrijden worden eind februari afgewerkt, de terugmatchen staan begin maart op het programma.

jtp

Tweevoudig titelverdediger Real Madrid treft dus het Paris Saint-Germain van Thomas Meunier, autoritaire leider in de Franse Ligue 1. De Koninklijke en PSG speelden het laatst tegen elkaar in de CL-groepsfase van het seizoen 2015-16. De Spaanse topclub haalde het toen thuis met 1-0. In Parijs werd het 0-0.

Chelsea-Belgen Thibaut Courtois, Eden Hazard, Michy Batshuayi en Charly Musonda jr. kijken dan weer FC Barcelona (Thomas Vermaelen) in de ogen. Barça won het kampioenenbal voor het laatst in 2015. Voor Eden Hazard is het een kans om zijn bloedvorm tentoon te stellen in het mythische Camp Nou. Tottenham (Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé) neemt het op tegen Juventus, vorig jaar verliezend finalist.

Premier League-koploper Manchester City (Vincent Kompany en Kevin De Bruyne) krijgt het op papier minder sterke FC Bazel tegenover zich. Europa League-winnaar Manchester United (Marouane Fellaini en Romelu Lukaku) speelt tegen FC Sevilla.

AS Roma (Radja Nainggolan) ontmoet Shakhtar Donetsk. Liverpool (Simon Mignolet) krijgt Porto voorgeschoteld. Bayern München tot slot neemt het op tegen Besiktas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Clubs uit hetzelfde land konden elkaar niet treffen. Ook ontliepen teams elkaar die in de groepsfase al de degens kruisten. Anderlecht werd uitgeschakeld in groep B. In een poule met PSG, Bayern München en Celtic werd paars-wit vierde en laatste met drie punten.

De heenwedstrijden van de achtste finales zijn gepland op 13, 14, 20 en 21 februari. De terugwedstrijden gaan door op 6, 7, 13 en 14 maart. De Champions League-finale wordt op 26 mei gespeeld in het Olympisch Stadion in Kiev.

De wedstrijden:

Real Madrid - PSG (heenmatch 14/02, terugmatch 06/03)

Juventus - Tottenham (heenmatch 13/02, terugmatch 07/03)

Chelsea - Barcelona (heenmatch 20/02, terugmatch 14/03)

FC Bazel - Manchester City (heenmatch 13/02, terugmatch 07/03)

FC Porto - Liverpool (heenmatch 14/02, terugmatch 06/03)

Bayern München - Besiktas (heenmatch 20/02, terugmatch 14/03)

Sevilla FC - Manchester United (heenmatch 21/02, terugmatch 13/03)

Shakhtar - AS Roma (heenmatch 21/02, terugmatch 13/03)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer