Direct naar artikelinhoud

Zidane predikt rust na slechtste start Real sinds 2012-2013 - "Het valt niet mee om met Messi te spelen"

Zidane predikt rust na slechtste start Real sinds 2012-2013 - "Het valt niet mee om met Messi te spelen"
Beeld ap

Ondanks de slechtste start sinds '12-'13 verkeert Real Madrid volgens coach Zinédine Zidane niet in crisis. De Madrilenen wonnen nochtans nog geen enkele van hun drie thuisduels en misten met 8 op 15 hun seizoensstart compleet. Woensdagavond nog verloor de Koninklijke in blessuretijd van Betis (0-1). "We spelen niet slecht, maar scoren moeilijk", aldus Zidane, nadat Real voor het eerst in 73 opeenvolgende matchen niet wist te scoren. "2 op 9 in eigen huis is niet goed, maar we moeten kalm blijven. De competitie duurt nog lang, ook al staan we nu al zeven punten achter." Real zag Barcelona, dat nochtans een slechte transferzomer kende, een prima start nemen met vijf zeges in vijf wedstrijden.

Rakitic: "Speciale dingen voor Messi doen"

Spelen met Lionel Messi, iedere speler droomt er wel eens van. Toch valt het niet altijd mee, zo vertelt Ivan Rakitic bij BBC Radio. ,,Je moet veel voor hem doen. Hij is de beste speler van de wereld, misschien wel in de historie."

De 29-jarige Kroaat maakte in 2014 de overstap van Sevilla naar Barcelona. Sindsdien verzorgt hij regelmatig de assist op de Argentijnse wereldster. "Als je thuis zit, denk je waarschijnlijk 'het ziet er allemaal zo makkelijk uit'. Maar als je zelf op het veld staat, is dat wel anders. Je moet elkaar wel begrijpen. Hij is anders dan anderen." Of het extra druk geeft om de Argentijn te bieden wat hij nodig heeft? "Nee, dat niet. Iedereen heeft zijn positie in het team. Je kunt niet tegen iedereen zeggen 'doe maar wat je wilt'. Messi is nu in een positie dat hij dat wel kan. Wij moeten nu speciale dingen voor hem doen."

Rakitic: "Speciale dingen voor Messi doen"
Beeld photo_news