© rr

Pick-up en aanhangwagen van tuinman gestolen

Dieven hebben de pick-up met aanhangwagen van tuinbedrijf Van Kets gestolen. De diefstal gebeurde aan de Rozentuin, vlakbij Gouden Regen. Ook een gehuurde machine die op de aanhangwagen stond, verdween.

tdk

De diefstal gebeurde donderdagochtend tussen 6.45 en 7.15 uur. “De pick-up met aanhangwagen stond op amper veertig meter van ons appartement en toch hebben we niets gemerkt. Gezien het vroege uur hebben wellicht veel mensen gedacht dat ik achter het stuur zat, terwijl het eigenlijk de dieven moeten geweest zijn”, zucht tuinman Toma Van Kets. “Enkele dagen voor de diefstal stond hier een vrouw die deed alsof ze aan het telefoneren was. Toen ik de deur van mijn auto afsloot, richtte ze haar gsm in mijn richting. Meer dan vermoedelijk om de frequentie van de sleutel te pakken te krijgen. En het is haar blijkbaar gelukt. Donderdag was mijn auto weg.”

“In de pick-up lag wat gereedschap dat ik vaak gebruik, zoals een kettingzaag. Maar ook tekeningen van mijn kinderen. Op de aanhangwagen stond een kniklader - een kleine bulldozer - die ik zelf had gehuurd. Niet leuk om tegen de verhuurfirma te gaan vertellen dat de machine gestolen is.”

Voorlopig zijn de daders spoorloos. De politie is met een onderzoek gestart en Toma plaatste het bericht van de diefstal ook op de sociale media. Dat werd al ettelijke keren gedeeld. “De pick-up hangt vol met reclame van mijn bedrijf. Ik hoop dat alles snel wordt teruggevonden. Mensen die mijn pick-up zien staan, verwittigen het beste de politie.

Politiezone Minos: 03/451.98.98.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER