Vermeende Nederlandse drugsophalers riskeren 15 maanden cel

Drie Nederlanders tussen 24 en 49 jaar hebben zich vrijdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het vervaardigen en bezitten van cannabis.

geho

Een politiepatrouille kreeg het gezelschap, onder wie een vader en zoon uit Heerlen, op 27 oktober 2015 in het oog in Hasselt. De derde persoon claimde de anderen de weg naar Hasselt te wijzen. Samen reden ze naar de Carrefour waar ze drank en vuilniszakken kochten. Die vuilniszakken waren volgens het parket nodig om de cannabisoogst die ze van plan waren te kopen in te stoppen.

Niet veel later deed de politie het trio, dat zich met twee wagens verplaatste, stoppen en nam vijf gsm’s in beslag. De 49-jarige man had 8.385 euro op zak. “Om een auto te kopen in Hasselt”, luidde het. In een wagen - een Ford Transit - lagen plastic vacuümzakken, die volgens de procureur gebruikt kunnen worden om drugs in te verpakken, en cannabisresten. De zoon beweerde dat hij ergens sloopwerken uitgevoerd had en dat de zakken daar vandaan kwamen. Nog in de auto lag een precisieweegschaal voor gewichten tot 15 kilogram. “Tegenstrijdige en ongeloofwaardige verklaringen”, sprak de procureur.

De verdediging wees erop dat ondanks speurwerk nergens een cannabisplantage aangetroffen werd en vroeg om de vrijspraak.

Vonnis op 15 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer