Walmart maakt sprong op Wall Street

Foto: ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met duidelijke winsten aan de nieuwe sessie begonnen. Het aandeel van winkelreus Walmart deed een stevige stap voorwaarts na beter dan verwachte cijfers. Het sentiment op Wall Street werd verder vooruitgeholpen door hoopgevende ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. De Chinese viceminister van Handel reist eind deze maand af naar de VS voor handelsgesprekken.

De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 1,1 procent hoger op 25.433 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2836 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,7 procent aan tot 7826 punten.

Walmart zag zijn beurswaarde dik 10 procent stijgen. De supermarktketen boekte afgelopen kwartaal zijn sterkste omzetgroei in tien jaar tijd en verhoogde zijn vooruitzichten voor het lopende jaar. In het kielzog van Walmart stegen branchegenoten als Kroger en Target tot 1,7 procent.

Warenhuisketen J.C. Penney kwam met een groter dan verwacht verlies. Het aandeel werd door beleggers ruim 20 procent lager gezet.