Koninklijke Serres van Laken weer open voor grote publiek

Net zoals de voorbije jaren openen de Koninklijke Serres van Laken ook deze lente opnieuw ruim drie weken lang de deuren voor het grote publiek. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag 26 april tot en met 20 mei 2024 in de serres terecht voor heel wat bloemen- en plantenpracht.

Bron: BELGA

Architect Alphonse Balat, leermeester van Victor Horta, ontwierp vanaf 1873 een serrecomplex dat aansloot bij het in klassieke stijl gebouwde kasteel in Laken. De serres kregen het silhouet van een glazen stad, ingeplant in een heuvelig parklandschap. Ze werden in art-nouveaustijl gebouwd en een eerste deel werd ingehuldigd in 1880. Ook daarna werden nog meerdere serres bijgebouwd.

De ticketverkoop startte op 11 april en liep als een trein. Tijdens de eerste dag raakten de servers zelfs al overbelast en de 148.000 tickets waren snel uitverkocht. Donderdag meldde het Paleis dat er opnieuw een vijfhonderdtal tickets beschikbaar was, het ging om eerder gereserveerde tickets die niet betaald waren en dus opnieuw werden vrijgegeven. Die zijn intussen ook wel allemaal de deur uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER