Wintersporters in het Franse Tignes.
Volledig scherm
Wintersporters in het Franse Tignes. © AFP

In Alpen wordt meer opgesnoven dan enkel frisse lucht: Franse justitie jaagt op 'sneeuwsnuivers' en dat blijken vooral Nederlanders

Drugs op de skipistesNederlanders die in Frankrijk gaan skiën zijn gewaarschuwd: drugs op de piste worden niet getolereerd. "Mensen worden meteen aan de rechter voorgeleid."

27 reacties

  • ISABEL FRANCOIS

    6 jaar geleden
    Ahzo,nu weet ik wat ze bedoelen met poedersneeuw.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Misschien menen die Nederlanders dat ze in Antwerpen zijn ipv in de Alpen. Een pluim voor het Franse gerecht die ook de gebruikers beboet en niet, zoals in België, beschouwt als hulpbehoevenden. Pak de kopers (gebruikers) aan van drugs en de verkopers (dealers) verdwijnen automatisch.
  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    en de legale drug alcohol?
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Waar dan ook waar dikkenekken samenkomen wordt er gesnoven tegen elkaar op!
  • Resist You

    6 jaar geleden
    leve Nederland een voorbeeld voor de hele wereld zelfs reguleren, legaliseren van hennep toch ,alcohol verbieden!
  1. Hoteluitbater Robin (58) vertelt hoe hackers op één uur 180 van zijn klanten oplichtten: “Het regent annuleringen en ik sta machteloos”
    PREMIUM
    33

    Hoteluitba­ter Robin (58) vertelt hoe hackers op één uur 180 van zijn klanten oplichtten: “Het regent annulerin­gen en ik sta machteloos”

    Wie een hotel boekt of gaat boeken in de komende vakanties, kijkt maar beter uit. Hackers hebben het gemunt op hotelgasten. Plots krijg je een dringende boodschap van Booking.com of van je hotel in je inbox: “Uw hotel kon uw betaling niet verwerken. Bevestig uw boeking hier.” Maar die vraag is niet wat het lijkt. Robin Schluter (58), hoteluitbater, vertelt hoe de hackers op één uur tijd zelfs 180 van zijn klanten viseerden. Hoe gaan oplichters te werk? En hoe voorkom je dat jij slachtoffer wordt?
  2. Vastgoedprijzen aan Spaanse costa’s stijgen tot 45 % op jaar tijd. “Maar in deze 3 regio’s vind je nog wél een betaalbaar tweede verblijf”
    PREMIUM

    Vastgoed­prij­zen aan Spaanse costa’s stijgen tot 45 % op jaar tijd. “Maar in deze 3 regio’s vind je nog wél een betaalbaar tweede verblijf”

    Belgen kochten in 2023 een recordaantal tweede verblijven in Spanje. “Maar daardoor stegen de prijzen met 10 tot zelfs 44 procent”, zegt onze vastgoedexpert Bjorn Cocquyt. Al blijven drie regio’s nog relatief betaalbaar. Cocquyt verzamelt de prijzen van de Costa Brava tot de Costa del Sol en op Tenerife, en hij tipt aanraders die nu te koop staan: “365.000 euro voor nieuwbouw, pál aan het strand.”