© Filip Spoelders, Kurt De Splenter

Eerste schlagerfestival in de maak op site AED Studios in Lint: op deze artiesten mikt de organisatie

Ken Reyniers en Amy Pijpels, twee gebruikers van het eerste uur van de coworking space Entertainment Lab in Lint, slaan de handen in elkaar. “In het najaar organiseren we een eerste schlagerfestival in studio 16 van de AED Studios”, vertellen ze.

Filip Spoelders

Een goed jaar geleden werd de coworking space Entertainment Lab opgericht op het site van de AED Studios. Oprichters Sam De Backer en Jan Kerckhofs wilden zaakvoerders en ondernemers samenbrengen om elkaar te inspireren.

“Dit opzet lukt aardig want met Ken en Amy hebben we een mooi voorbeeld tot wat het Entertainment Lab kan leiden. Ze begonnen elk met een eigen flex desk in de coworking space. Na verloop van tijd gingen ze meer samenwerken en nu huren ze samen een eigen kantoor op de site”, geeft Jan aan.

Ken Reyniers uit Willebroek was de eerste gebruiker van Entertainment Lab. “Ik run het artiesten bookingkantoor Thienpont Artists & Events. Toen ik via Jan de coworking space ontdekte, kwam ik meteen naar hier. Het is de ideale locatie wanneer je in de entertainmentsector aan de slag bent”, geeft hij aan.

© Filip Spoelders

Ook Amy Pijpels uit Meise was er snel bij. “Ik kwam hier terecht via de zus van Glenn Roggeman, CEO van de AED Group. Zij had me verteld over deze ruimte. Met mijn grafisch bureau Adira Design doe ik veel opdrachten in de show- en entertainmentsector. Zo kwam ik ook in contact met Ken.”

Schlagerfestival

Ken en Amy verhuisden van het Entertainment Lab naar een eigen kantoor. Samen met hun derde partner, Angelique Margot, kozen ze voor een fusie. “Onze bedrijven vullen elkaar perfect aan. Onze eerste concrete stap was de overname van de showbizzwebsite Mediawatchers.be”, legt Ken uit.

Deze website geven ze de volgende weken een nieuwe look. “We gaan vooral meer met sociale media werken. De opzet van de website blijft uiteraard hetzelfde maar we willen er enigszins toch een andere richting mee uit”, vult Amy aan.

Een tweede project dat het levenslicht zal zien, is de organisatie van een schlagerfestival bij AED Studios. “Ik kreeg van verschillende mensen te horen dat er vanuit deze regio ook stevig wat bussen werden ingezet om bezoekers naar het Schlagerfestival van Hasselt te brengen. Maar ik maakte me de bedenking dat we op deze locatie in Lint eigenlijk alles hebben om eveneens zo’n festival te organiseren. Daarom plannen we tijdens het najaar ons eerste schlagerfestival van Lint. Namen als Willy Somers, Bart Kaëll en De Romeo’s zijn momenteel al in optie”.

De volgende weken zullen Ken en Amy verder informeren over de precieze datum, tickets en andere artiesten op de affiche. Ondertussen kunnen geïnteresseerden via www.entertainmentlab.benog steeds een plekje vastleggen in de coworking space.