De vrijwilligers van Shop-Up.© rr

Shop-Up in Bornem was een succes: “Geluksmomentje creëren voor mama’s en papa’s”

Bornem -

In zaal Kloosterheide in Bornem vond vrijdag Shop-Up plaats, een initiatief van lokale kledingwinkels en vrijwilligers om mensen in geldnood aan nieuwe kledij te helpen.

“Voor onze lokale winkels is dit een kans om hun overstock nuttig te besteden in plaats van het weg te gooien”, zegt Bornems schepen van Zorg Tom Van Ranst (CD&V). “Een dikke pluim naar onze vrijwilligers die het hier allemaal mogelijk maken. Ons Sociaal Huis speelt een louter ondersteunende rol.”

Iemand in het nieuw steken is niet alleen een praktische opluchting voor mensen in geldnood. “Je ziet dat ze er echt vrolijk van worden. Een nieuwe outfit aandoen, dat doet iets met een mens. We zien hier heel veel papa’s en mama’s over de vloer komen die zichzelf continu wegcijferen voor de kinderen. Met Shop-Up willen we voor hen een beetje een geluksmoment creëren.”

Sociaal Huis

“In Bornem zijn er zeventig gezinnen die recht hebben op voedingsbemiddeling en 27 jonge gezinnen die beroep doen op onze spullenhulp”, zegt Marianne Boeykens van het Sociaal Huis van Bornem. “Het zijn die mensen die vandaag ook gebruikmaken van onze Shop-Up.”

“Wat we de laatste tijd merken is dat we wel wat aanmeldingen krijgen van mensen die gewoon aan het werk zijn”, zegt Marianne. “Daarom blijft het belangrijk om de drempel laag te houden voor mensen die het iets minder breed hebben.”  (wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners