Ook Pater Trappist is er zaterdag en maandag bij.© ivan elegeert

Van lentevuur tot glasblazen: Daknam viert twee traditiefeesten tijdens pinksterweekend

Daknam -

Daknam wordt tijdens het pinksterweekend twee keer het decor van een volks traditiefeest. Voor Reynaert viert Meye en de Kunst en Ambachtenmarkt worden opnieuw duizenden bezoekers verwacht.

Ivan Elegeert

Elke derde zaterdag van mei viert de Reynaertkring Reynaert viert Meye, waarmee de winter letterlijk wordt verbrand. “Dit volkse gebeuren is een mengeling van traditionele en verrassende optreden”, vertelt Evi Baeke van de organiserende Reinaertkring. “Na de gebruikelijke optredens van onze groepen wordt het Lentevuur aangestoken. Nadien volgt een heuse kampvuuravond met meezingers begeleid door accordeonist Iwein.”

Livemuziek

Twee dagen later, op tweede Pinksterdag, wordt het hele dorp verkeersvrij gemaakt voor de jaarlijkse kunst- en ambachtenmarkt. “Aan het succesrecept wordt ook dit jaar niet veel veranderd”, vervolgt Baeke. “Zo komen er opnieuw tientallen ambachtslui en kunstenaars hun werk voorstellen, heel wat onder hen zijn er ook effectief aan de slag. Zo kan je onder anderen een glasblazer, kuiper, klompenmaker, mandenvlechter of een schapenboer aan het werk zien. Er is heel wat livemuziek en kinderanimatie zoals een draaimolen en springkastelen. “En uiteraard is er ook weer trappist van ’t vat. Want je kan niet naar ons dorp zijn geweest zonder zo’n heerlijke trappist van Westmalle te hebben gedronken”, klinkt het.

www.reynaertkringdaknam.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER