Guy Hans (links) en minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) tijdens de opening van het UZA@home inloopcentrum.© Dirk Kerstens

UZA@home verkozen tot ‘Zorginnovatie van het Jaar’

Antwerpen -

Het digitaal patiëntenportaal UZA@home van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) is volgens Zorgmagazine de ‘Zorginnovatie van het Jaar’. “We hebben een virtueel ziekenhuis in de woonkamer van de patiënt gecreëerd”, zegt Medisch directeur dr. Guy Hans.

Niels Delport

UZA@home is het digitaal patiëntenportaal van het UZA dat patiënten ondersteunt tijdens hun volledige zorgtraject. Waar en wanneer ze willen, kunnen ze onder andere hun medisch dossier inkijken, en afspraken plannen en beheren. Daardoor is intensieve, digitale thuisopvolging mogelijk zodat een ziekenhuisopname niet altijd nodig is of het verblijf verkort kan worden.

“Zo ervaren de patiënten meer comfort en autonomie”, vertelt Medisch directeur dr. Guy Hans. “Bovendien verkleint het de kans op heropname en worden mensen en middelen zo efficiënt mogelijk ingezet. We creëren als het ware een virtueel ziekenhuis in de woonkamer van de patiënt.”

“Deze award is een mooie erkenning voor ons werk tot nu toe”, vertelt Medisch directeur dr. Guy Hans. “Dit is nog maar een startpunt: we leren continu bij. Samen met onze zorgpartners blijven we bouwen aan digitale, kwalitatieve zorg, over de grenzen van de gezondheidszorg heen.”

Inloopcentrum

Eind januari opende het ziekenhuis het UZA@home inloopcentrum. Daar kunnen patiënten fysiek terecht met al hun vragen over hun digitale thuisopvolgingstraject. Daarnaast krijgen ze hulp bij het installeren van de UZA@home app en kunnen ze er slimme meettoestellen ophalen om thuis hun bloeddruk of hartslag te meten.

Daarnaast sleepte het UZA tijdens de elfde awarduitreiking van Zorgmagazine een nominatie in de wacht voor ‘Zorgwerkgever van het Jaar’. “We zijn heel fier om bij de beste drie zorgwerkgevers te zijn”, zeggen HR-directeur Christien Van Vaerenberg en talent coördinator Kathleen Dekeirel.

“Dit is ook de verdienste van onze 4.700 medewerkers die zich iedere dag opnieuw inzetten. Alleen dankzij hen kunnen wij kwalitatieve zorg voor onze patiënten bieden. Om de best mogelijke werkgever te zijn voor onze medewerkers en nieuw talent, blijven we investeren in opleidings- en ontwikkelingskansen en het welzijn van onze mensen.”

LEES OOK. UZA opent eerste inloopcentrum voor digitale zorg in België: “Dankzij thuisopvolging kunnen patiënten sneller naar huis”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ziekenhuis