© rr

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Melkauto krabbelt weer recht vol goede moed na klapband

Wendy Keysers-Dekker van de Melkauto uit Zoersel zat afgelopen weekend in zak en as, nadat de bekende gele koelwagen waarmee ze op verschillende markten en pleintjes in de regio staat, een klapband had gekregen op de A12. “Gelukkig kon onze verkoper na een check-up in het ziekenhuis naar huis, maar het is onzeker of onze wagen nog hersteld kan worden. We hebben nu een witte vervangkoelwagen om voorgevulde flessen te verkopen. Gelukkig vinden onze klanten ons ook zonder de belettering, omdat ze onze vaste staanplaatsen kennen."

Kristin Matthyssen

"Uiteindelijk verloren we maar twee verkoopsdagen, maar omdat we geen omniumverzekering hebben, blijft het wel een financiële dobber. We moeten nog afwachten of het de moeite is om onze gele auto nog te laten herstellen, vermits hij binnen afzienbare tijd ook niet meer in de lage-emissiezone in Antwerpen binnen mag. De krassen van het koetswerk halen zal niet meer de moeite zijn."

De Melkauto is bekend van onder meer verse koe-, buffel- en kamelenmelk.Hij is heel populair in Antwerpen en districten. Voor Wendy en haar gezin is het een grote tegenslag, maar ze zijn ondernemend genoeg om die te boven te komen. Zo hebben ze een nieuw initiatief van picknicken op de boerderij naast de buffelzwemvijver. De deelnemers krijgen dan een echte rode picknickzak met buffellekkers. Inschrijven voor de picknick van aanstaande woensdag 30 mei kan nog via www.demelkautomaat.be/. De buffelzwemvijver is trouwens een groot succes bij de Zoerselse waterbuffels. "Ze zouden hem al niet meer kunnen missen", zegt Wendy. "Elke dag gaan ze plonsen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER