VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - CHAMPION PLAY-OFF: KNACK ROESELARE - BORGWORM

Stijn D’Hulst en Knack Roeselare focussen al op titelfinale tegen Maaseik: “Het wordt een zware uitdaging”

De laatste thuismatch tegen Borgworm is voor Stijn D’Hulst en co. onderdeel van de voorbereiding op de confrontaties met Maaseik.© Bart Vandenbroucke

Roeselare -

In de laatste match van de play-offs staat er zaterdag voor Roeselare thuis tegen Borgworm nog weinig op het spel. Geen kat immers die eraan twijfelt dat Maaseik in Menen de op de valreep afgedwongen pole position voor de finale vast zal houden.

Ivan D'Hoop

“Wat niet betekent dat we de wedstrijd tegen Borgworm niet geconcentreerd zullen afwerken”, stelt Stijn D’Hulst resoluut. “Na de ontgoochelende 3-1-nederlaag van vorige zaterdag in Maaseik kregen we rust op zondag en begonnen we maandag aan de voorbereiding op de titelfinale. De laatste play-offmatch zaterdag is een onderdeel van die voorbereiding en wordt dus heel ernstig opgevat. Het kan niet dat we met een thuisnederlaag aan de ultieme jacht op een vijftiende landstitel in de clubgeschiedenis zouden beginnen.”

“Natuurlijk was het verlies van de leidersplaats en vooral het thuisvoordeel in de titelfinale een stevige klap”, geeft de Roeselare-spelverdeler toe. “Op maandag volgde er een grondige analyse, werden er conclusies getrokken en werd er direct gesleuteld aan wat beter moet. Specifieke zaken waarop dan extra wordt getraind. De organisatie in blok en verdediging bijvoorbeeld, die vorige week in Maaseik veel beter kon.”

“Het besef dat we voor een meer dan waarschijnlijk zware en spannende titelstrijd staan, werd nog eens aangescherpt”, besluit Stijn D’Hulst. “Het hoeft geen betoog dat het niveau van dit Maaseik enorm gegroeid is in de loop van dit seizoen. Het verlies van het thuisvoordeel maakt het voor ons nog eens zoveel moeilijker. Het wordt een zware maar net daardoor ook interessante uitdaging voor zowel de meer ervaren spelers als voor de jongere gasten in de kern. Van twijfels of frustraties mag geen sprake zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus