VIDEO. Vrouw is de wanhoop nabij wanneer haar wagen wordt omgeven door vlammen bij bosbranden Californië

De bosbranden in Californië waren ook voor Rebecca Hackett een ware nachtmerrie. De dame uit Malibu moest vrijdag noodgedwongen haar ranch verlaten en proberen ontsnappen aan de vuurzee. Ze was gedurende de rit de wanhoop nabij, getuige de video die ze achteraf plaatste op haar Instagram-profiel.

kmlo

De beelden die ze maakte, laten niemand onberoerd. Totaal in paniek moest ze er alles aan doen om met haar wagen op een veiligere locatie te geraken. Overal waar ze reed werd ze omgeven door vlammen. En ondertussen weerklonk gejammer. “Oh mijn god, haal me hieruit!”, smeekte ze. Gelukkig bleef haar wagen gespaard van pech, anders leek een fatale afloop onvermijdelijk.

Vooral de sterke wind die plots opstak bleek haar te verrassen. “Het vuur kwam zo vlug”, vertelde ze aan ABC7. “Eén minuut bleef ik kalm, tot plots het vuur op ons afkwam en we moesten evacueren. Ik dacht dat ik ging sterven.”

Op Instagram liet ze achteraf weten dat ze veilig uit de vlammenzee kon geraken. “Ik filmde dit toen ik mijn schuur verliet, ik ben ternauwernood uit de bosbranden geraakt”, aldus de dame. “Houd het veilig. Ik bid voor alle mensen en dieren die vandaag het leven hebben gelaten bij deze schokkende brand.

De bosbranden in Californië hebben na een week al minstens vijftig dodelijke slachtoffers geëist. Er wordt gevreesd dat dat aantal nog zal oplopen, aangezien er sprake is van vele vermisten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer