© vzoc

Wurgslangen krijgen muizen op wietdieet gevoederd in Balen: dieren in beslag genomen

Heusden-Zolder/Balen -

In een huis in Balen zijn voedermuizen en hamsters in beslag genomen die een wel heel eenzijdig dieet kregen voorgeschoteld: wietplanten. Voedzaam bleek het niet te zijn, want de wurgslangen, die de muizen opaten, bleken graatmager te zijn. Alle dieren werden in beslag genomen.

Maandag kregen de mensen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder een oproep van de Vlaamse inspectiedienst dierenwelzijn dat ze tien ernstig verwaarloosde wurgslangen moesten gaan ophalen in Balen. Ook twaalf voedermuizen en twee hamsters werden geëvacueerd.

De taferelen die de medewerkers in het huis aantroffen, waren hallucinant. “In de slaapkamer in de bewuste woning struikelden onze medewerkers in de duisternis bijna over een ‘gevulde’ emmer die dienstdeed als toilet. De kippen zaten in de badkamer”, vertelt Rudi Oyen.

Voedingsschema

De graatmagere wurgslangen, waarvan eentje langer dan drie meter, zaten niet in aangepaste en verwarmde terrariums. En de muizen en hamsters bleken een zeer eenzijdig dieet te volgen: de toppen van wietplanten. De dieren zitten nu allemaal in Heusden-Zolder. Wat er met hen gaat gebeuren, wordt beslist door dierenwelzijn. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER