Een sfeerbeeld uit een vroegere editie.© Jan Brys

Kinderboerderij Mikerf zoekt nog schapen om zich tijdens het groot feest te laten scheren

Brasschaat -

De Kinderboerderij Mikerf viert op zondag 26 mei het jaarlijkse Schaapscheerfeest. Voor die gelegenheid worden nog schapen gezocht om te scheren. Naast het scheren is er die dag tussen 14 uur en 17 uur nog heel wat te beleven in de Kinderboerderij.

Wie zijn of haar schaap nog wil laten scheren kan hiervoor inschrijven. De kostprijs is 10 euro per schaap. Wie drie schapen binnenbrengt, betaalt vijf euro per schaap.

De bezoekers kunnen tussen 14 uur en 17 uur ook herdershonden de schapen zien drijven. Er zijn demonstraties van wolverwerking en zo meer. Er wordt gespind, gevilt en gebreid. Wie meer te weten wil komen over de bijtjes, kan daarvoor terecht in de bijenstand.

In het kader van de “Week van de Korte Keten” worden tal van producten van de Kinderboerderij aangeboden zoals appelsap, confituur en allerlei lekkers uit de oven.

Intussen vorderen de verbouwingen goed. Het gras van de nieuwe speeltuin moet nog ingroeien en aan de overkapping van het terras wordt nog volop gewerkt. De moestuin krijgt een nieuwe regenwaterput. Ook de gevel van het hoofdgebouw is in volle renovatie. Het sanitair wordt eveneens vernieuwd. (jbr)

doemee@mikerf.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners