Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

3X3 Lions verliezen ook hun tweede duel en moeten hopen op mirakel: herbekijk hier dag 1 van het olympisch kwalificatietoernooi

Vanaf vrijdag tot zondag gaan de 3X3 Belgian Lions op het kwalificatietoernooi in Hongarije op zoek naar ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. In hun eerste wedstrijd verloren de Lions nipt tegen Japan (21-19) en ook Mongolië temde de Belgen (21-17). Het Antwerps viertal heeft zijn lot niet meer in eigen handen.

Patrick Ceulemans in Debrecen

LEES OOK. Scherpschutter Dennis Donkor moet 3X3 Lions naar Parijs loodsen: “Nooit gedacht dat ik kans zou maken op Olympische Spelen”

België - Japan: 19-21

Het 3X3 olympisch kwalificatietoernooi in Hongarije begon voor de Belgian Lions in regenachtige omstandigheden aan. De lichte ochtendtraining werd nog indoor afgewerkt en de eerste kwalificatiewedstrijd in poule D bracht geen vuurwerk.

Japan, dat veertiende staat op de wereldranking en dus vijf plaatsen lager dan de Belgian Lions, nam na de studieronde (0-2) via Thomas Kennedy het initiatief over: 3-7. De Lions misten hun ‘tweepunters’ en Japen bleef nipt op voorsprong: 6-9 en 10-12. Bij een 12-17 tussenstand hingen de Belgen in de touwen, maar via Thibaut Vervoort volgde nog een remonte (19-20) en een spannend slot. Japan maakte het echter af: 19-21.

Mongolië (FIBA 7) won de eerste wedstrijd met 21-14 van Polen (FIBA 18). Van de vier poules van vier stoot de top-2 door naar de kwartfinales.

België - Mongolië (17-21)

De Belgen moesten nadien al vol aan de bak tegen Mongolië in het tweede groepsduel, maar grepen opnieuw naast de zege. Wederom gaven ze een voorsprong uit handen. De Lions voerden halverwege de partij de dans aan met 11-13, maar gingen na sterke tweede wedstrijdhelft van de tegenstanders nog ten onder met 21-17.

België heeft zijn lot nu niet meer in eigen handen. Enkel als het in de laatste groepswedstrijd op zaterdag wint van Polen en Mongolië tegelijk wint van Japan maakt het nog kans op de kwartfinales, die voorbehouden zijn voor de nummers een en twee uit elke groep. Momenteel staat België op de laatste plek in groep D.

De weg naar Parijs voor de 3X3 Lions

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) moeten de 3X3 Lions komend weekend in Debrecen bij de top-3 eindigen.

Maar liefst zestien landen nemen deel aan het laatste olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen. Van de vier poules van vier is de top-2 geplaatst voor de kwartfinale. Vanaf de kwartfinale wordt gespeeld met een knock-out systeem. Top-3 is geplaatst voor de Olympische Spelen. In Parijs nemen slechts acht landen deel aan het 3X3 basketbaltoernooi.

Poule A: Litouwen, Zwitserland, Duitsland, Madagascar

Poule B: Oostenrijk, Puerto Rico, Israël, Hongarije

Poule C: Frankrijk, Canada, Spanje, Egypte

Poule D: Mongolië, België, Japan, Polen

Reeds geplaatst voor Olympische Spelen: Amerika, China, Servië, Letland, Nederland

Programma: - Vrijdag 16u05 België-Japan (19-21) en 17u55 België-Mongolië (17-21)

- zaterdag 19u20 België-Polen

- zondag: kwartfinale, halve finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal