Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffensief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?
    PREMIUM
    11

    “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffen­sief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?

    Het Israëlische leger begon vanmorgen met de gedwongen evacuatie van zowat 100.000 inwoners van het oostelijke deel van Rafah. Dit wijst erop dat het grondoffensief op de stad, waar 1,4 miljoen Palestijnse vluchtelingen verblijven, nakend is. Waarom wil Netanyahu koste wat het kost die aanval uitvoeren? Wordt dat dan het sluitstuk van de oorlog? En wat betekent de belegering van Rafah voor de samenwerking tussen Israël en het Westen? Specialist Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) legt uit.
  2. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk