Presentator Kees van der Spek.© AFP

Oplichter stapt enkele dagen na uitzending van ‘Oplichters aangepakt’ uit het leven

Een dag na de uitzending van de laatste aflevering van het Nederlandse tv-programma Oplichters aangepakt is een oplichter die daarin aan bod kwam, overleden. Dat melden Nederlandse media. De man zou uit het leven gestapt zijn. De aflevering is intussen offline gehaald.

gjs

In dat programma van de Nederlandse presentator Kees van der Spek gaat hij de confrontatie aan met oplichters. In de aflevering in kwestie kwam een bejaard echtpaar aan bod dat getuigde over oplichting door een man die hen in Benidorm overtuigde om 40.000 euro te investeren in zijn nieuw bedrijf.

Oplichting, zo bleek achteraf, en de rechter veroordeelde de man tot het terugbetalen van het geld. Nadat de aflevering uitgezonden is, blijkt de man uit het leven te zijn gestapt. Dat bevestigt de presentator in Nederlandse media. “Ik voel me ontzettend verdrietig”, zegt hij. “Dit overstijgt het belang van mijn programma. Journalistiek en juridisch hebben we geen fouten gemaakt of onjuistheden verspreid in de uitzending. Maar niemand wil dit soort uitkomsten.”

De aflevering is offline gehaald door RTL.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer