© BELGA

Gantoise kroont zich voor vierde opeenvolgende keer tot landskampioen bij de vrouwen, ook mannen pakken titel

Gantoise heeft zich zondag voor de vierde opeenvolgende keer tot Belgisch hockeykampioen gekroond bij de vrouwen. In de terugmatch van de finale van de Belfius Hockey League op het Wilrijkse Plein in Antwerpen speelde het 2-2 gelijk tegen Braxgata, maar Gantoise had zaterdag de heenwedstrijd al gewonnen met 3-1.

Bron: BELGA

Fee Van Den Abeele bracht de ploeg van Kevan Demartinis op het halfuur op voorsprong in Antwerpen, maar in het derde kwart hing Astrid Vandermeiren (46.) de bordjes alweer gelijk. De Antwerpse hoop op een comeback was echter van korte duur, want nauwelijks twee minuten later zorgde Astrid Bonami alweer voor de Gentse voorsprong. Shaunda Ikegwuonu zorgde ervoor dat Braxgata niet opnieuw met een nederlaag naar huis moest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Gantoise is het de zesde landstitel uit de clubgeschiedenis. De Gentse hockeyclub won de titel al in 2006, 2009, 2021, 2022 en 2023. Braxgata blijft steken op twee kampioenentrofeeën, na twee opeenvolgende triomfen in 2016 en 2017.

Gantoise verlengt ook bij mannen landstitel

Net als bij de vrouwen hebben de mannen van hockeyclub Gantoise zondag hun landstitel verlengd. Gantoise verloor op het Wilrijkse Plein in Antwerpen nochtans met 3-2 van de Waterloo Ducks in de terugwedstrijd van de finale van de ION Hockey League, maar had aan zijn 7-1-voorsprong vanuit de heenwedstrijd genoeg om zijn derde titel uit de clubgeschiedenis te pakken.

Waterloo kwam op voorsprong via Blaise Rogeau (29.), maar het antwoord van de Gentenaren kwam heel snel via Emile Esquelin (32.). In het derde kwart ging Gantoise eerst over zijn tegenstander via Sean Murray (42.), maar gaf het de zege nog uit handen na treffers van Gaëtan Dykmans (62.) en eentje van Rogeau (68.).

Gantoise werd eerder kampioen in 1921 en 2023. De Watducks pakten al vijf keer de titel: in 2006, 2009, 2012, 2013 en 2014. Eerder zondag pakte de vrouwenploeg van Gantoise ook al zijn vierde opeenvolgende landstitel in België. De Gentse vrouwen speelden 2-2 gelijk tegen Braxgata, maar hadden de heenwedstrijd gewonnen met 3-1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer