Een sfeerbeeld van een vorige editie van de Belgian Student League© rr

AP ontvangt zondag gamers van alle universiteiten en hogescholen uit het land op de Belgian Student League

Antwerpen -

Op campus Viaduct van de AP Hogeschool vindt zondag 19 mei de Belgian Student League plaats. Dat is een gaming competitie waar studenten van verschillende universiteiten en hogescholen het tegen elkaar opnemen.

In drie videogames wordt zondag gestreden voor de overwinning tijdens de finales van EA FC24, League of Legends en Rocket League in de Belgian Student League.

In dat laatste spel, verdedigt de ‘thuisploeg’, de AP Spartans zijn titel. De AP-studenten nemen het op tegen GG Odisee. Voor EA FC24 strijden Uliks (UCL Cefuc) en Abdullah Waiss (PXL Esports) tegen elkaar. En de League of Legends finale wordt uitgevochten tussen studenten van de KU Leuven en PXL Esports.

“Sinds februari bekampen de studenten elkaar in een online competitie”, legt Davy Sysmans van organisator Unlocked. “De beste komen zondag dus aan de bak in de finales. Toen we startten met de Belgian Student League namen er een tiental Belgische universiteiten en hogescholen deel. Nu zijn dat er al 26. Het is ook bedoeld om aan studenten en professoren te tonen dat gamers hun tijd niet aan het verdoen zijn. Er zit een hele industrie achter waar je carrière in kan maken. Dat blijkt ook uit de verschillende opleidingen rond games die de laatste jaren zijn opgestart.”

© rr

De prijzenpot bedraagt 8.000 euro. “Niet slecht voor een student, lijkt me”, aldus Sysmans. “Het geeft deelnemers ook eens de kans om op een podium te spelen, met professionele commentatoren.

De Belgian Student League, de zesde editie intussen, belooft een schouwspel van topklasse in esports, videogames in competitieverband. Daarnaast staan er ook heel wat andere, recreatieve activiteiten op het programma, zoals Sim Racing, Trackmania en verschillende arcadegames. “Bezoekers kunnen dus ook zelf aan de slag. En er zijn heel wat prijzen te winnen.”

De toegang is gratis en wie er niet kan bij zijn, kan alles ook volgen via de livestream op Twitch.

www.belgianstudentleague.be

© rr

© rr

© rr

(jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners