VIDEO. Demi Vollering verzilvert topvorm en grijpt ook in de Ronde van Burgos de macht

Nederlands wielerkampioene Demi Vollering (Team SD Worx - Protime) heeft vrijdag de macht gegrepen in de Ronde van Burgos voor vrouwen, een vierdaagse Spaanse rittenkoers voor de WorldTour. Ze won na een aanval bergop de tweede etappe, en gaat zo naar de leiding in het klassement.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 123 kilometer lange tweede etappe finishte na een golvende aanloop bovenop de Alto de Rosales, een beklimming van tweeëneenhalve kilometer. Van bij de voet torpedeerde Team SD Worx - Protime daar het peloton. Dat deed de Nederlandse ploeg in dienst van kopvrouw Demi Vollering, de uittredende winnares in Burgos.

In de slotkilometer nam Vollering met een tempoversnelling zelf de koers in handen. Ze haalde het uiteindelijk solo, met drie seconden voorsprong op de Franse Évita Muzic (tweede) en tien op de Nederlandse Karlijn Swinkels (derde).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vollering schreef de voorbije weken al de Ronde van Spanje en de Ronde van het Baskenland op haar naam, en neemt nu ook in Burgos de leiderstrui. De Ronde van Burgos duurt nog tot en met zondag. De tweede etappe van vandaag was de enige met een aankomst bergop, maar op de slotdag volgt nog een bergetappe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen