© rr

Doek valt over Fish & Chips na geschil met verhuurder: “Dit is vreselijk, ik heb hartzeer”

Slecht nieuws voor de fan van alternatieve mode. Fish & Chips in de Kammenstraat sluit definitief de deuren. Mode-ondernemer Dieter Deceuninck werkte aan een doorstart, maar volgens hem wou de verhuurder niet meer. “Jammer genoeg is het niet gelukt, een spijtige zaak.” Er komt nu een uitverkoop in een tijdelijke winkel ‘Fish & Chips, The Last Ride’.

CM

Begin juli raakte bekend dat Men At Work Belgium failliet was gegaan. De keten had drie MAW-winkels en de bekende Fish & Chips-winkel in de Kammenstraat. Dieter Deceuninck, zaakvoerder van de modegroep ‘Fashion Brewery’ diende zich bij de curatoren aan. Hij wilde graag een doorstart van de winkel.

“Van eind juli tot en met gisteren hebben we onderhandeld met de eigenaar van het pand van Fish & Chips”, zegt Deceuninck. “We waren zelfs bereid om meer huur te betalen, maar het heeft niet mogen baten. Er was geen constructief gesprek mogelijk. Dit is vreselijk, ik heb er hartzeer van.”

Advocaten

De contacten met de verhuurder verliepen niet van een leien dakje. Deceuninck moest zelfs een advocatenbureau inschakelen om zelfs maar toegang te krijgen tot de inboedel die nu aanwezig is in de Kammenstraat. “We hebben nu een schriftelijk akkoord dat we maandagochtend de sleutel krijgen voor de ontruiming”, klinkt het.

Was het geen optie de modezaak elders opnieuw te openen? “Fish & Chips moet een totaalbeleving zijn, en in een kleiner pand zou dat niet lukken. Met de grootte van nu, daar is niet zo veel aanbod op de markt. En dan moet je ook nog verbouwen, inrichten, enzovoort. Pas over een jaar opnieuw opengaan, dat zou te moeilijk zijn.”

Pop-upwinkel

“We gaan nu de winkel ontruimen. De kledij – zowel de laatste zomerstuks, de herfstcollectie als interieuritems uit de winkel gaan we verkopen. We willen volgende week vanaf vrijdag of zaterdag ‘Fish & Chips, The Last Ride’ openen, een uitverkoop in een tijdelijke winkel in de Lombardenvest, schuin over de huidige winkel”, gaat hij verder. “Bij de inrichting heb je toch een aantal mooie stukken zoals een aantal schilderijen, designstoelen, een cool drumstel, of voor een dj zelfs een professionele draai-installatie.”

“Respect voor het team”

Het personeel van Fish & Chips was al door de curator ontslagen. “Maar wel respect voor het fantastische team. Ze zijn tot op het laatste moment blijven wachten, hopende dat we zouden kunnen voortgaan, maar ik heb hen vanmorgen moeten vertellen dat het niet zal lukken. Voor hen doet dit extra pijn natuurlijk”, aldus de ondernemer met West-Vlaamse roots.