Basketbal BNXT League Elite Silver Kangoeroes Mechelen-Den Helder Suns

Alle Mechelaars aan het kanon: Kangoeroes na zesde zege op rij in Elite Silver zeker van Belgische play-offs

Niels Van Den Eynde leidde met 15 punten en 6 assits Kangoeroes Mechelen mee naar de winst.© BELGA

Mechelen -

Kangoeroes Mechelen is na een zesde opeenvolgende overwinning in Elite Silver zeker van de Belgische play-offs. De Maneblussers wonnen met afgetekende cijfers (89-66) van Den Helder Suns.

Patrick Ceulemans

Tegen Den Helder Suns ondervond Kangoeroes Mechelen enkel in het eerste kwart wat tegenstand. Via Job Kayhan bleven de Nederlanders in het spoor van de Kangoeroes: 19-13. In het tweede schuifje versnelden de Mechelaars en ging het door toedoen van een sterke Mitchel Lightfoot, de met assists uitpakkende Domien Loubry, Willem Brandwijk en Wen Boss Mukubu naar 35-17 en een 47-27 bonus halfweg.

Met ook een vinnige Niels Van Den Eynde ging het in het derde kwart snel naar een 64-35 tussenstand. Kangoeroes Mechelen was heer en meester, verdedigde strak en controleerde de partij op alle vlakken. Coach Tony Van den Bosch kon lekker roteren en zag zijn team het slotkwart aanvatten met een 75-49 voorsprong.

Alle elf Mechelse spelers kwamen in actie, scoorden ook en na 78-55 ging het dan ook naar afgetekende winst: 89-66

Woensdag 1 mei trekt Kangoeroes Mechelen naar Feyenoord Rotterdam en op vrijdag 3 mei is er in de Mechelse Winketkaai de slotwedstrijd in Elite Silver tegen LWD Basket uit Leeuwarden.

Met nog twee speeldagen in Elite Silver op de teller is Kangoeroes Mechelen dus zeker van een stek in de Belgische play-offs (start 8-9 mei). Met 8 op 10 in Elite Silver blijft het tevens leider in deze competitie. Naast de top-5 van Elite Gold zijn de drie beste Belgische ploegen van de zes uit Elite Silver zeker van de play-offs. Als Kangoeroes Mechelen zesde eindigt komt het uit tegen de nummer drie van Elite Gold. Dat is op dit moment Spirou Charleroi dat de voorbije speeldag over Limburg United wipte.

Kangoeroes Mechelen - Den Helder Suns: 89-66

Kwarts: 19-13, 28-14, 28-20, 14-17

Kangoeroes Mechelen: Vanderstraeten 2, Loubry 5, Mukubu 7, Whyte 7, Van Den Eynde 15, Peciukevicius 9, Dammen 6, Palinckx 7, Brandwijk 10, Cuyvers 2, Lightfoot 19

Den Helder Suns: Van der vuurst 20, Kayhan 13, Van Der Heiden 9, Flood 9, Kreps 0, Hartman 0, Van Dee 0, Post 2 , Koehler 2, Verhallen 0, Halman 11

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen