Beheerders stelen zelf achtergelaten fietsen in studentenstad

De correctionele rechtbank van Leuven heeft maandag vier mannen veroordeeld voor de diefstal van een reeks fietsen. Zij waren als personeelsleden van de stad Leuven bevoegd voor het tijdelijke beheer van achtergelaten fietsen in de studentenstad. Ze ontvreemdden de tweewielers en brachten valse graveringen aan.

Timothy M., Nico D., Boulaleh E.B. en Jimmy V. waren tewerkgesteld in de fietscentrale van de stad Leuven in deelgemeente Kessel-Lo. Zij stonden in voor het beheer van achtergelaten fietsen, een weerkerend fenomeen in de universiteitsstad. Tweewielers die onbeheerd worden achtergelaten, worden gestockeerd en bij niet-ophaling door de rechtmatige eigenaar na enkele maanden automatisch eigendom van de stad.

Tussen 1 november en 16 december legde het viertal zelf beslag op een vijftal fietsen van bekende merken. De fietssloten werden vakkundig verwijderd. In de databank van de fietscentrale gaven ze fictieve namen in, waardoor het leek dat de fietsen opgehaald waren. Timothy M. graveerde de fietsen met de rijksregisternummers van zichzelf en zijn echtgenote. Daardoor werd hij ook vervolgd voor valsheid in geschrifte.

Timothy M. werd veroordeeld tot acht maanden cel, met uitstel onder vier probatievoorwaarden. Nico D., Boulaleh E.B. en Jimmy V. kregen elk een werkstraf van vijftig uur. De stad Leuven stelde zich burgerlijke partij en kreeg een schadevergoeding van 1 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen