Hein Verbruggen en Lance Armstrong.
Volledig scherm
Hein Verbruggen en Lance Armstrong. © afp

Ex-UCI-voorzitter die door Armstrong werd meegesleurd in zijn val: "Lance, je veranderde mijn leven, en niet ten goede"

WielrennenAfgelopen weekend, tien maanden na zijn overlijden, verscheen het boek 'De Waarheid' van Hein Verbruggen. Zo hoog zat het de iconische leider van de wereldwielerbond UCI, dat hij zelfs postuum blijft herhalen dat hij de strijd tegen doping in het wielrennen naar eer en geweten heeft gevoerd.

10 reacties

  • T.G.E.J. Smits

    6 jaar geleden
    Waarom wordt de UCI niet gewoon opgeheven als ze toch niets kunnen of willen doen. Moet Froome nu over jaren zijn titels inleveren als de WADA de zaak oppakt. Terwijl het eerlijker zou zijn als betrapte renners meteen buitenspel zouden worden gezet zodat de eerlijke renners kunnen strijden om de titel en dit niet jaren later moet worden herroepen
  • T.G.E.J. Smits

    6 jaar geleden
    Hele UCI is een lachertje nu doen ze ook weer niets tegen Froome
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Schijnbaar weten al velen hoe de vork aan de steel zit.op iedere leider of baas word gemopperd ,en doet het in de ogen van een ander nooit goed.maar er zijn nooit harde bewijzen geleverd tegen zijn vermeende misstappen,jammer dat het boek na zijn dood in de winkel komt.ik heb hem leren kennen als een eerlijk mens maar wel recht door zee .
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    Verbruggen is altijd al gecontesteerd geweest, niet alleen door toedoen van Armstrong, hij lag ook altijd overhoop met de proploegen.
  • Johan DE Schrijver

    6 jaar geleden
    bij de meeste bedrijven mag men geen giften van klanten of leveranciers aannemen, dit om omkoping te voorkomen.....maar hier had Hein waarschijnlijk niet bij stilgestaan....... yeah right !