An-Sophie Mestach noemt de social media een "vergiftigd geschenk" voor tennissers.
Volledig scherm
An-Sophie Mestach noemt de social media een "vergiftigd geschenk" voor tennissers. © belga

De schrijnende verhalen van Belgische tennissers die in wereld van doodsbedreigingen, matchfixing en chantage leven: "'I am going to kill your mother', las ik plots"

TennisVandaag wordt een rapport gepubliceerd dat - in opdracht van de ATP, WTA en ITF (Internationale tennisbond, red.) - de corruptie in de tenniswereld heeft onderzocht. En uit een artikel dat deze week verschenen is in Knack, blijkt dat zo'n onderzoek wel degelijk broodnodig is. In het weekblad getuigen enkele Belgische tennissers, vooral uit de onderste regionen van het profcircuit, hoe het tennis onder meer door het onlinegokken ook een wereld van doodsbedreigingen, matchfixing en chantage geworden is. 

3 reacties

  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Puur kapitalisme kijkt niet op een miljard moorden meer of minder. Sedert 1800, zijn vrijwel alle oorlogsdoden, moorden, overvallen,vergiftigingen - denk maar aan 70 jaar lood in benzine of olielekken, ontzettend veel ongevallen - denk maar hoe ze kijken naar de 'prijs' bij onderdelen - het kan nog even zo doorgaan, maar uiteindelijk hangen we, als mensdom.
  • Jacques Hillaert

    6 jaar geleden
    Schone wereld waar we in leven, en dan maar af geven op de babyboomers ?!
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Ze kunnen nu toch nagaan van wie die berichten komen dus...de dader opsporen en de cel indauwen. Sluit zo iemand zijn accounts af met verbod er ooit nog op te komen. Elke inbreuk 1000 euro