© RR

N-VA Beerse wil VTST-gebouwen aankopen

De meerderheidspartij N-VA in Beerse is voorstander om de gebouwen van de VTST op de Antwerpseweg in Beerse aan te kopen. De hele GIBLO-school voor buitengewoon onderwijs zou dan naar daar kunnen verhuizen.

Bart Van den Langenbergh

Schepen van Onderwijs Hans Cornelis (N-VA) in Beerse lanceert een denkpiste voor de aankoop van de gebouwen van de Vrije Technische Scholen Turnhout (VTST) langs de Antwerpseweg in Beerse.

Het gemeentelijk buitengewoon onderwijs (GIBLO) palmt nu al de helft van de site in. "VTST gaf al aan de gebouwen te willen verkopen", zegt Hans Cornelis. "Elk jaar komen er meer leerlingen bij, wat een goede zaak is. Maar enkele schoolgebouwen zitten hierdoor op hun limiet."

Volgens N-VA kan niet alleen GIBLO Schransdries maar ook de teken- en muziekschool in de Boudewijnstraat verhuizen naar de Antwerpseweg. De vrijgekomen ruimte in de Schransdriesstraat kan worden ingepalmd door de gemeentelijke basisschool van Den Hout. En in de Boudewijnstraat kan het woonzorgcentrum verder worden uitgebreid. Er kan volgens N-VA ook heel wat busverkeer van en naar GIBLO uit Den Hout worden gehaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER