De marktkramers krijgen vanaf volgende week een vaste stek op het nabijgelegen Heymanplein.© Stad Sint-Niklaas

Laatste keer donderdagse markt op Grote Markt: kramen verhuizen tot zomer 2025 naar Hendrik Heymanplein

Sint-Niklaas -

Komende donderdag kunnen bezoekers van de wekelijkse markt nog een laatste keer hun boodschappen doen op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Nadien verhuist de markt tot de zomer van volgend jaar naar het Hendrik Heymanplein.

De marktkramers krijgen een vaste plek verspreid over het hele Hendrik Heymanplein, zowel op het oude als op het nieuwe deel van de parking en op de rijbaan. Op de laatste donderdagse markt op het marktplein delen de marktkramers flyers uit met het marktplan met daarop de nieuwe standplaatsen op het Hendrik Heymanplein.

LEES OOK. Grote Markt wordt niet in twee, maar in één jaar tijd volledig heraangelegd: “Groots openingsfeest tijdens Vredefeesten in 2025”

“De donderdagse markt staat op het Hendrik Heymanplein tot de hele vernieuwing van de Grote Markt klaar is”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Na juni 2025 houden we ook op de vernieuwde Grote Markt de eeuwenoude traditie van de donderdagse marktdag in ere. De kramen zullen op de nieuwe Grote Markt zo opgesteld staan dat er een logisch parcours in zit, zonder lege ruimtes. In het midden van het nieuwe marktplein komt een veilige groene ruimte.” (yjs)

LEES OOK. Tijdens heraanleg Grote Markt zal bovengronds parkeren weer kunnen: “150 plaatsen net voor stadhuis”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER